Γεια σου ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία αυτής της εθνικής η δεύτερη νίκη απέναντι στους Ρουμάνους. Γι αυτό έπρεπε να έρθει το αυτογκόλ του Τοροσίδη για να ζοριστούν και να μην έρθει δια περιπάτου, κοτζάμ πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πέραν του αυτογκόλ και ακόμη μιας καλή φάσης οι Ρουμάνοι που καίγονταν για 2 γκολ δεν απείλησαν και ιδιαίτερα την εθνική  μας. Το παιχνίδι για να ακριβολογούμε δεν διεκδικούσε και δάφνες από πλευράς ποιότητας αλλά οι δάφνες μπήκαν στα στεφάνια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που με έξυπνη τακτική απέδρασαν από το καυτό Αρένα Νασιονάλ του Βουκουρεστίου και απογείωσαν τον πανταχού ελληνισμό.

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τους Ρουμάνους να μπαίνουν δυνατά στον αγώνα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ευκαιρία με την άμυνα της Ελλάδας να τις αναχαιτίζει με σχετική ευκολία. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία των Ελλήνων, ο Καραγκούνης με πάσα – ασσίστ  στο 23λεπτό, πρόλαβε τους Ρουμάνους αμυντικούς που τραβήχτηκαν για οφσάιντ βρίσκοντας  τον Μητρογκόλ και από εκεί και πέραν ήταν θέμα μερικών δευτερολέπτων η Ελλάδα να σκοτώσει την Ρουμανία και να πετάξει αυτή για τη Βραζιλία.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η καθοριστική φάση του αγώνα. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο Αρένα Νασιονάλ με την επίτευξη του γκολ. Έπρεπε να έρθει το αυτογκόλ του «Τόρο» στο 56’ για να ασκηθεί κάποιας μορφής πίεση από τους Ρουμάνους.

Έτσι, δικαιωματικά η εθνική Ελλάδος θα βρίσκεται στα γήπεδα της Βραζιλίας σε αυτή την πολύ σπουδαία ποδοσφαιρική πανδαισία και μεις εκεί να τους καμαρώνουμε.

Για την ιστορία, η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με τους Καρνέζη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Χολέβας, Τοροσίδη, Μανιάτη, Τζίολη, Καραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και στην κορυφή ο κορυφαίος όλων Κώστας Μήτρογλου.

Δηλώσεις

61cb5aa5324e1d2690beef1efa861400_L

Φερνάντο Σάντος: «Είναι μια μεγαλειώδης στιγμή στην καριέρα μου. Αν είναι η μεγαλύτερη ή όχι αυτό θα φανεί. Ευχαριστώ και δόξα τω Θεώ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αυτή η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ πολύ. Πάμε Βραζιλία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δίνει χαρά στον λαό και καταλαβαίνουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αλλά και από οικονομικής πλευράς η πρόκριση αυτή θα βοηθήσει με τον δικό της τρόπο. Το επίτευγμα αυτό είναι φανταστικό για την Ελλάδα. Αλλά και για την χώρα μου την Πορτογαλία καθώς τρεις Πορτογάλοι προπονητές θα είναι στο Μουντιάλ».

f4af8f92f4255dc4df205492e7cf82d1_XL

Βίκτωρ Πιτούρκα: « Ίσως αυτή να είναι η διαφορά ανάμεσα στην αξία των δύο ομάδων. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από μας και στα δύο παιχνίδια. Πέρασε δίκαια, παρότι είχε ένα γκολ οφσάιντ στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα δεν μας δόθηκε πέναλτι. Ακόμη και σήμερα, που ήρθαμε 1-1 και είχαμε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς. Ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά ήρθε και το γκολ της Ελλάδας εδώ. Ήταν μία ωραία εμπειρία η πορεία μας στα προκριματικά και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να προκριθούμε. Θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και μείναμε εκτός. Πιστεύω πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες, είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο και αν δεν είχαμε δεχτεί το γκολ στη ρεβάνς, ίσως να είχαμε ντέρμπι. Ελπίζω η Ρουμανία να προκριθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Είμαι απογοητευμένος».

Γιώργος Καραγκούνης : «Ήρθε μία ακόμα μεγάλη στιγμή για όλους μας. Μεγάλη πρόκριση. Πανάξια πρόκριση. Την περιμέναμε αυτά τα δύο χρόνια και μας αξίζει για την προσπάθεια. Παίξαμε σε ένα γήπεδο κόλαση. Τα καταφέραμε και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα με μία μεγάλη πρόκριση και μία μεγάλη χαρά».

Φάνης Γκέκας : «Το σημαντικό είναι πως και στα δύο παιχνίδια ήμασταν καλοί. Είχαμε σκορ ασφαλείας. Παίξαμε απλό ποδόσφαιρο και περάσαμε. Είναι όνειρο να πάμε στη Βραζιλία για ένα Μουντιάλ. Ελπίζω να έχουμε όλοι την υγεία μας».

cdd4b9838a7e1298da0e97885d0b54e1_L

Κώστας Μανωλάς : «Εγώ από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, κατάλαβα πως έχουμε μεγάλο χαρακτήρα. Ήρθαμε για τη νίκη. Η ισοπαλία δεν  μας χάλασε. Περάσαμε στο Μουντιάλ και είμαστε τρισευτυχισμένοι. Πρώτα ο Θεός να είμαι υγιής και να πάω στο Μουντιάλ. Είναι ένα όνειρο που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα. Είμαι τυχερός που είμαι σε αυτή την ομάδα»

Ορέστης Καρνέζης : «Δείξαμε την ανωτερότητά μας από το πρώτο παιχνίδι. Δίκαια προκριθήκαμε. Ήμασταν καλύτεροι από τους Ρουμάνους. Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για όλους. Είναι ένα όνειρο ζωής για όλους τους ποδοσφαιριστές. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και συγκινημένοι, όπως και ο κ. Σάντος. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα, με παίκτες υψηλού επιπέδου και δίκαια είμαστε στη Βραζιλία»

Γιώργος Σαμαράς :
 «Νιώσαμε μεγάλη πίεση, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι. Ήρθαμε στο Βουκουρέστι για να πετύχουμε ένα γκολ για να μπορούσαμε να προκριθούμε ακόμα και με ήττα. Στο τέλος, αξίζαμε την πρόκριση».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε τόσα εκατομμύρια Έλληνες χαρούμενους. Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ξεχωριστό, πόσο μάλλον αυτό που γίνεται στη Βραζιλία. Ελπίζω να είμαστε εκεί όλοι όσοι ήμασταν εδώ σήμερα, να μας έχει καλά ο Θεός και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μετά από έξι μήνες».

Γιάννης Μανιάτης : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ελπίζουμε να κάναμε τους Έλληνες περήφανους. Αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο να είστε καλά».

Ανδρέας Σάμαρης : «Το ματς είχε πάρα πολύ άγχος. Μέχρι να ανοίξουμε το σκορ ανησυχούσαμε για την άμυνα. ‘’Κλειδώσαμε’’ το 1-1 και πήραμε την πρόκριση».

Κώστας Κατσουράνης : «Νομίζω ότι δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό. Είναι πολύ δύσκολο απ’ έξω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, δεν είναι τίποτα το προσωπικό. Είναι συνολική επιτυχία. Είμαστε όλοι εργάτες της Εθνικής ομάδας. Είναι τεράστιο αυτό που έχουμε καταφέρει, δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου».

Βασίλης Τοροσίδης : «Αφιερώνουμε την πρόκριση σε όλους τους Έλληνες. Όλοι είμαστε Έλληνες. Τα γεγονότα που έχουν γίνει πιστεύω ότι στεναχωρούν όλους τους Έλληνες. Για μένα δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Μόνο ο λαός. Δεν μπορώ να καταλάβω Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα. Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι κι όχι κομμένοι στα δύο».

30251f572f7a73c1b642c0759dac5a1a_L

Σωκράτης Παπασταθόπουλος : «Ήταν μία σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε την πολύ καλή πορεία των τελευταίων δέκα ετών. Είμαστε καλή ομάδα. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αυτή η ομάδα. Αν δεν τρώγαμε αυτό το γκολ δεν θα το δεχόμασταν ποτέ. Μάλλον το ήθελε ο Θεός. Πάνω από όλα πρέπει να χαρούμε τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι το δεύτερο Μουντιάλ που παίρνω μέρος. Θέλουμε να είναι κάτι ξεχωριστό. Θέλουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό. Είναι μία παρακαταθήκη για αυτούς που θα έρθουν στην ομάδα μας. Είναι ένα βαρύ κεφάλαιο που αφήνουμε. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ