Επίθεση κανόνια, άμυνα… σουρωτήρι

Στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Μεγάλη Κυρία μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής, έχοντας 18 βαθμούς, προϊόν 6 νικών. Η απόσταση από την κορυφή είναι 6 βαθμοί αλλά από τη δεύτερη θέση απέχουμε μόλις 2, όσους βέβαια και από την έκτη και έβδομη θέση.

Η επιθετική γραμμή της Κυρίας κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, πλην του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, όπου και πάλι είχε τις ευκαιρίες της, με το Φοφανά να αστοχεί και τον Κάλβο να κάνει κακές επιλογές. Τα 22 τέρματα ενεργητικό είναι εξαιρετικός απολογισμός, αφού μεταφράζονται σε 2,44 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Ρομπέρτο Κολαούτι είναι ο πρώτος σκόρερ ομάδας και πρωταθλήματος με 8 τέρματα, με τον Αλέξα να ακολουθεί με 4 και τον Γκαρσία με 3 (όλα με πέναλτι). Από 2 έχουν οι Φοφανά, Κάλβο και Γκριγκαλασβίλι και 1 ο Τζέισον Δημητρίου.

Στην άμυνα, τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Τα 12 γκολ παθητικό ή αλλιώς 1,33 τέρματα ανά παιχνίδι, είναι ιδιαίτερα άσχημος απολογισμός για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Μόνο στο παιχνίδι με την Αλκή καταφέραμε να μη δεχτούμε γκολ. Η εστία μας παραβιάστηκε από μια φορά σε κάθε άλλο ματς, δυο φορές από τη Δόξα και το Παραλίμνι και τρεις από την ΑΕΛ.

Η Ανόρθωσις, καλείται να εκμεταλλευτεί τη διακοπή και να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Δυστυχώς η αμυντική μας γραμμή είναι η αχίλλειος πτέρνα αφού, όχι μόνο έχουμε υψηλό μέσο όρο στο παθητικό, αλλά δεν βοηθά και στην επίθεση, με μόλις ένα γκολ να προέρχεται από αμυντικό και συγκεκριμένα τον Τζέισον Δημητρίου. Στατιστικό το οποίο παρατηρήθηκε και στην περσινή χρονιά και τελικά στοίχισε, όταν οι επιθετικοί μας έπαθαν αφλογιστία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ