Επιστρέφει στο γνώριμο ρόλο του ο Αλέξα;

Στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου, έχουμε δει ένα Νταν Αλέξα διαφορετικό απ’ ότι το συνηθίσαμε πέρσι κι από το πως ο ίδιος ήταν μαθημένος σ’ όλη του την καριέρα. Από καθαρός ανασταλτικός μέσος, μετακινήθηκε στη θέση «8». Με τα τρυπώματα του στην αντίπαλη περιοχή, κατάφερε να σκοράρει μάλιστα τέσσερα τέρματα: ένα με την Αλκή, δύο με τα Κούκλια και το τελευταίο την περασμένη βδομάδα κόντρα στο Παραλίμνι.

Μοναδική εξαίρεση έως τώρα, απετέλεσαν τα παιχνίδια με Ομόνοια στην πρεμιέρα – όταν ο Μάκος βρέθηκε στα μπακ – και απέναντι στη Δόξα, όταν ο Ελλαδίτης έμεινε εκτός εντεκάδας. Στην αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ο Αλέξα μάλλον επιστρέφει στο γνώριμο ρόλο του. Είτε αγωνιστεί είτε όχι ο Μάκος στη μεσαία γραμμή, η Ανόρθωσις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ντέρμπι, θα χρειαστεί τον επιπλέον κόφτη στο κέντρο.

Το 4-1-4-1 μπορεί να μας βγαίνει σε παιχνίδια που οι αντίπαλοι είναι μικρότερου βεληνεκούς, ωστόσο στα ντέρμπι οι απαιτήσεις στο μαρκάρισμα είναι περισσότερες. Οι αντίπαλοι προπονητές όταν «διαβάσουν» τον τρόπο παιχνιδιού μας με δυο μπαλιές στο κέντρο καταφέρνουν να μοιράσουν την ομάδα στα δυο και να βγουν με επιπλέον παίχτη στην επίθεση.

Δεδομένων των πολλών προβλημάτων στην άμυνα, θεωρούμε αρκετά πιθανό ο Ζόρζε Κόστα να προσπαθήσει να θωρακίσει τη μεσοαμυντική γραμμή, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο να μη δεχτούμε γκολ. Άλλωστε, επιθετικά δείξαμε ότι δεν θέλουμε και πολύ για να φτιάξουμε ευκαιρίες, είτε αυτές μεταφράζονται σε γκολ – στις πλείστες περιπτώσεις – είτε όχι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ