Ευκαιρίες και στους… Ισραηλινούς

Μπορεί ο τίτλος του άρθρου να είναι άκρως αντίθετος με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών η οποία επικεντρώνεται στους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε λίγο θα προβληματιστούμε. Μόσα Οχαγιόν και Μπεν Σουσιάν μετρούν λιγοστό χρόνο συμμετοχής στις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις της ομάδας, αν και οι δύο Ισραηλινοί θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Ο μεν Οχαγιόν θα μπορούσε να αγωνιστεί στην μεσαία γραμμή αντί του Αλέξα, προσδίδοντας περισσότερα τρεξίματα αλλά και καλές εκτελέσεις στημένων φάσεων. Ο Ισραηλινός μέσος μπορεί να μη φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα των αρετών του, αλλά τα στοιχεία τα οποία μπορεί να κάνει, τα κάνει καλά. Είναι ποδοσφαιριστής με σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και με καλό δεξί πόδι.

Ο δε Σουσιάν μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει τον πυλώνα της αλλαγής του μάλλον αποτυχημένου 4-1-4-1 το οποίο εφαρμόζει ο Ζόρζε Κόστα. Ο Ισραηλινός επιθετικός έχει έρθει στην ομάδα μας με περγαμηνές δεύτερου επιθετικού, ωστόσο μέχρι τώρα έχει πάρει ευκαιρίες μόνο στα φτερά της επίθεσης. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, δείχνει να είναι ποδοσφαιριστής που εγκλιματίζεται γρήγορα στις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα και ποδοσφαιριστής που επιδιώκει την ουσία. Στο δια ταύτα, ο Σουσιάν δύναται να αποτελέσει παρτενέρ του Κολαούτι στην επιθετική γραμμή, αν ο προπονητής επιλέξει σχήμα 4-4-2, το οποίο ενδεχομένως να ταιριάζει περισσότερο στο υπάρχον ρόστερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ