Χρήστος Πουλλαΐδης: «Δεν μπορεί να κλείσει ένα σωματείο με 102 χρόνια ιστορία»

Στον Χαράλαμπο Παρπεττά για λογαριασμό της Sportday μίλησε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης  Χρήστος Πουλλαϊδης. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ανόρθωση θα ορθοποδήσει και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να βρεθούν λύσεις στο αδιέξοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πουλλαΐδη.

«Δεν σας κρύβω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι αλήθεια ότι το έλλειμμα τη φετινή χρονιά ενδεχομένως να προσεγγίσει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει και ήθελα να το γνωρίζει ο κόσμος, αφού είπαμε από την αρχή ότι θα λέμε πάντα την αλήθεια.  Θέλω όμως να καθησυχάσω τον κόσμο ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε τον σύλλογο να βρει τον δρόμο του. Δεν είναι μπακάλικο για να κλείσει η Ανόρθωση. Δεν μπορεί να κλείσει ένα σωματείο με 102 χρόνια ιστορία. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο-λύση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα;

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καθολική στήριξη από όλους τους Ανορθωσιάτες. Ο κόσμος μας είναι εξαιρετικός, είναι χιλιάδες και μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα. Το ξέρω ότι ανησυχούν, όμως αν φύγει η λέξη ανησυχία και μπει στη θέση της η λέξη συνεισφορά θα είναι πιο ωφέλιμο για το σωματείο.  Από εκεί και πέρα σίγουρα λειτουργούμε με ένα πλάνο. Έχουμε επαφές με τις τράπεζες έτσι ώστε να επιμηκύνουμε τα δάνεια που έχουμε και να δίνουμε ένα πιο μικρό ποσό κάθε μήνα.   Προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδά μας που είναι μηδαμινά και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και παράλληλα να μειώσουμε τα έξοδά μας. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να μειώσουμε τον προϋπολογισμό. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι κάνουμε πολλές ενέργειες. Ψάχνουμε συνεχώς λύσεις. Αφιερώνω το 90% του χρόνου μου στην Ανόρθωση και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είμαι συνεχώς στην Κύπρο».

Όταν λέτε ότι θα μειωθεί ο προϋπολογισμός, εννοείτε ότι θα γίνει άμεσα ή από τη νέα περίοδο;

«Την Πέμπτη είχα συνάντηση με τον προπονητή μας τον Ζόρζε Κόστα, αλλά και τον εκτελεστικό σύμβουλο τον Φραγκέσκο Χατζήμιχαηλ, που είναι ο επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό. Έχουμε καθορίσει το πλάνο που θα κινηθούμε τον Ιανουάριο αλλά και το καλοκαίρι. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος μας ότι ο στόχος είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Να πετύχουμε δηλαδή συγχρόνως δύο πράγματα. Να μειώσουμε τα έξοδά μας και να έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που θα διεκδικεί στόχους. Όταν είσαι προσεκτικός μπορείς να κάνεις έξυπνες κινήσεις φέρνοντας παίκτες με χαμηλό κασέ, που θα έχουν όμως την ποιότητα να ανταποκριθούν. Συζητήσαμε και για το θέμα ενίσχυσης τον Ιανουάριο και δεν αφήνουμε κάτι στην τύχη. Υπάρχει ένα πλάνο πιο μακροχρόνιο και χρειάζεται υπομονή».

Κάποιοι πρώην πρόεδροι θεωρούν ότι η μόνη λύση είναι η σύσταση εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πώς αντικρίζετε τη συγκεκριμένη εισήγηση;

«Εξετάζουμε αυτό το θέμα, όμως υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές. Όσο είμαι εγώ πρόεδρος δεν υπάρχει περίπτωση να συσχετιστεί το θέμα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» και του προπονητικού μας κέντρου με τη δημιουργία εταιρείας.  Γίνεται όμως επιστημονική έρευνα για την ιδέα να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό. Ίσως να είναι η λύση που ψάχνουμε για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Η μελέτη όμως που γίνεται είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Χρειάζεται χρόνος για κάτι τέτοιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ