Check in για Βραζιλία

Ίσως την καλύτερη εμφάνισή της με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο,  πραγματοποίησε ψες βράδυ η εθνική Ελλάδος. Οι Έλληνες διεθνείς ισοπέδωσαν τους Ρουμάνους και το σκορ της αναμέτρησης θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν επιδείκνυαν περισσότερη συγκέντρωση σε τουλάχιστον δυο κλασικές φάσεις.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο ποδοσφαιριστής που ανασύρθηκε από τα αζήτητα του Ολυμπιακού Πειραιώς ελέω Τιμούρ Κετσπάγια αυτή την στιγμή φιγουράρει στη λίστα σπουδαίων ομάδων όπως η Άρσεναλ ,Ίντερ Μιλάνου και άλλων ομάδων της Ιταλίας.

Με τα δυο γκολ του (14′-66′) σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και ειδικά με τον τρόπο που τέλειωσε την φάση στο πρώτο γκολ, εκτόξευσε ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

icemax_620_8e70d7ba62351ddfb6b24b633c8f7606

Από την «επίσημη αγαπημένη» δεν υστέρησε κανείς σε απόδοση. Μοναδικό μελανό σημείο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν η φάση που έφερε και την ισοφάριση από τους Ρουμάνους όταν ο Καρνέζης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο αμυντικός που κάλυπτε στο δεύτερο δοκάρι άφησε τον Στάνκου (19′) να σκοράρει και να δώσει αμυδρές ελπίδες προς στιγμή στους ομοεθνείς του. Όμως, οι Σαμαράς, Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης συνδυάστηκαν άψογα 2λεπτά αργότερα (21′) και με one touch μπαλιές έστειλαν την μπάλα στα δίκτυα δείχνοντας σε όλους ποια ομάδα θέλει περισσότερο τον αγώνα.

Όπως προαναφέραμε, η έκταση του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη ειδικότερα όταν ο Μήτρογλου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα με λαβή που θα ζήλευε ακόμη και ένας αθλητής του καράτε.

Το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ήταν εφάμιλλο του πάθους που επιδείκνυαν σε όλη  την διάρκεια του αγώνα οι 33000 θεατές που παρευρέθησαν στο Φαλιρικό στάδιο και πανηγύρισαν την 6η συνεχόμενη νίκη για τον θεσμό αυτό.

Η εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε με τους Καρνέζη,Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Χολέβας, Μανιάτη( Καραγκούνης 77), Σιόβα, Κατσουράνη (Σάμαρης 86), Τζιόλη,  Σαλπιγγίδη , Μήτρογλου (Γκέκας 80) και Σαμαρά.

Από την άλλη οι Ρουμάνοι παρατάχθηκαν με τους Λόμποντ, Γκόγιαν, Ρατ, Ματέι, Γκάρδος, Κόσιτς, Τόρζε (Γκρόζαβ 75), Τανάσε (Μαξίμ 87), Μπουρτσεάνου (Λαζάρ 74), Μαρίκα και Στάνκου.

Από τον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι την ερχόμενη Τρίτη θα απουσιάσει από την εθνική Ελλάδας ο Κατσουράνης και από τους Ρουμάνους ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ Κοστίν Λαζάρ, αμφότεροι λόγω καρτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ