Ανόρθωσις 9 – 1 Α. Π. Ε. Πελενδρίου: Κυρία 9 αστέρων

Ουσία, γκολ και θέαμα πρόσφερε απόψε η φουτσαλική Ανόρθωση η οποία διέσυρε την Α. Π. Ε. Πελενδρίου με το εμφαντικό 9-1, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Παρά το γεγονός ότι οι Μάμας και Ζαός έμειναν εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης και ο Κουννάς αντιμετώπισε πρόβλημα στην προθέρμανση, η ποιότητα και η αυτοπεποίθηση ξεχύλιζαν στο παρκέ του Κοινοτικού. Με κορυφαίους τους Ανδρέου και Θεριστή που πέτυχαν χατ-τρικ, η ομάδα μας διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας εν αναμονή απωλειών των διωκτών της.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν μάλλον αναμενόμενο με την ομάδα μας να εφαρμόζει πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με το ζητούμενο να είναι θέμα χρόνου. Ο Θεριστής ήταν ο φουτσαλιστής που έλυσε το γόρδιο δεσμό με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ ο ίδιος λίγο αργότερα διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ αλλά και της ομάδας μας. Σε εκείνο το σημείο ο Σταύρου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες και αφού συνδυάστηκε έξοχα με τους Δημητρίου και Παναγιώτου. Μια ατομική ενέργεια του Ομήρου έδωσε έτοιμο γκολ στον Ανδρέου ο οποίος με έξυπνη τοποθέτηση στην μικρή περιοχή έγραψε το 3-0 με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το καλησπέρα της επανάληψης η ομάδα μας έφτασε στο 4-0 με δράστη και πάλι τον Ανδρέου μετά από ασσίστ του Σταύρου. Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές και λίγο αργότερα όταν ο Ανδρέου με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, με τον Σταύρου από κοντά να μην μπορεί να πετύχει το γκολ που τόσο πολύ επιδίωξε. Σε εκείνο το σημείο ο Ομήρου ήταν ο φουτσαλιστής που έκανε πολλή δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο ήταν ο Θεριστής που έκλεψε την παράσταση, κυνηγώντας μια θεωρητικά χαμένη φάση και δίνοντας έτοιμο γκολ στον Χαρή για το 5-0. Οι φουτσαλιστές μας δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να πάρουν το πόδι από το γκάζι και σε δύο συνεχόμενες επιθετικές προσπάθειες έφτασαν σε ισάριθμα γκολ με δράστες τους Δημητρίου και Θεριστή. Ο Αποστόλου που πέρασε στο παρκέ φάνηκε ιδιαίτερα ορεξάτος και αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του φλερτάροντας δύο φορές με το γκολ μετά από τετ-α-τετ και σουτ στο δοκάρι. Η τρίτη επιθετική του προσπάθεια έμελλε να ήταν η φαρμακερή αφού με ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι των φιλοξενουμένων για το 8-0. Ο χορός των τερμάτων έκλεισε με δράστη τον Ανδρέου και αφού πριν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Πανίσχυρο ρόστερ

Όπως προαναφέραμε στον πρόλογο, ούτε οι προγραμματισμένες, ούτε και οι απρογραμμάτιστες απουσίες επηρέασαν την απόδοση των φουτσαλιστών μας οι οποίοι απέδειξαν ότι η έξοδος στο Αυγόρου ήταν μια κακή παρένθεση. Τα παιδιά που κλήθηκαν να δείξουν την αξία τους το έπραξαν στο ακέραιο σημαδεύοντας τα αντίπαλα δίκτυα, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεν υστέρησε ουδείς. Σε τέτοια παιχνίδια με υποδεέστερες ομάδες είναι σημαντικό να υπάρχει το κίνητρο και η διάρκεια, αρετές που φανερώθηκαν και με το παραπάνω. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν υπήρξε υποτίμηση ή χαλάρωση, με τους φουτσαλιστές μας να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ευκαιρία να βελτιώσουν τον συντελεστή τερμάτων. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι η φουτσαλική Ανόρθωση εκπέμπει υγιή συναγωνισμό μεταξύ των παιδιών, γεγονός που στο τέλος της ημέρας αποβαίνει προς όφελος της ομάδας.

Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου απέναντι στον Σταυραετό Αγλαντζιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ