Αναστάτωση, ανησυχία και ερωτήματα για τη συμφωνία της ΚΟΠ

Η σημερινή ανακοίνωση της ΦΙΦΑ και της ΚΟΠ, έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο. Οι γενικολογίες και αοριστίες που υπάρχουν στο κείμενο, μας κάνουν να ανησυχούμε.

Πρώτ’ απ’ όλα υπάρχει η ορολογία «τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου». Εμείς (ως ιστοσελίδα) χρησιμοποιήσαμε την ορολογία «λεγόμενη» διότι τέτοια ομοσπονδία δεν υπάρχει πουθενά, νόμιμη τουλάχιστον.

Ύστερα, προκύπτει το θέμα διεξαγωγής αγώνων στα κατεχόμενα. Ακόμα κι αν αυτοί είναι μεταξύ τουρκοκυπριακών ομάδων, πώς θα γίνονται υπό την αιγίδα της ΚΟΠ; Ποιός θα αστυνομεύει; Ποιοί θα πηγαίνουν να διαιτητεύουν εκ μέρους της ομοσπονδίας; Ποιοί εγγυούνται την ασφάλειά τους στα κατεχόμενα; Ποιά αστυνομία θα δίνει πιστοποιητικό λειτουργίας στα γήπεδα; Ποιά πυροσβεστική υπηρεσία θα κάνει έλεγχο; Οι παράνομες λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους;

Καλούμε τους κυρίους της ΚΟΠ να βγουν το συντομότερο στον κόσμο να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ήδη ο λαός μας έχει καταπιεί πολλά τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο οι πρόσφυγες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε να διεξάγονται αγώνες – ακόμα και μεταξύ τουρκοκυπριακών ομάδων – υπό την αιγίδα της ΚΟΠ σε γήπεδα τα οποία άρπαξε με τη βία ο τουρκικός στρατός το 1974 ή κτίστηκαν μετέπειτα στη γη μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ