Αλάνθαστη πορεία ανόδου

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει το φουτσαλικό τμήμα της Ανόρθωσης, το οποίο έφτασε αισίως στις 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με στατιστικά που πιστοποιούν την αγωνιστική του ανωτερότητα. Η ξέφρενη πορεία του κυανόλευκου εξπρές δεν έκανε στάση ούτε στο γυμνάσιο Αγλαντζιάς, από το οποίο πέρασε με σχετική άνεση φιλοδωρώντας τον γηπεδούχο Σταυραετό με 5 γκολ.

Τακτική δομημένη βάση ρόστερ

Το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας έχει γίνει σήμα κατατεθέν της κυανόλευκης αρμάδας το οποίο «πνίγει» με ασφυκτική πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου τον εκάστοτε αντίπαλο. Η τακτική αυτή απαιτεί γερά πνευμόνια και αντοχές, οι οποίες προέρχονται από το συνεχές rotation του ρόστερ. Είναι πασιφανές ότι ο προπονητής της ομάδας ήξερε τι έψαχνε κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, επιλέγοντας μονάδες που εξυπηρετούν το αγωνιστικό πλάνο του συνόλου. Οι εξαίρετοι χειριστές της μπάλας υποβοηθούν στο επιθετικό ποδόσφαιρο που εφαρμόστηκε και στη περσινή περίοδο με την ανταλλαγή πολλών μεταβιβάσεων μέχρι να βρεθούν οι διαδρόμοι προς την αντίπαλη εστία.

Οι νέοι

Ομήρου, Ανδρέου, Ζαός, Παναγιώτου και Ευθυβούλου είναι τα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα, αποδεικνύοντας πολύ νωρίς την αξία τους. Με κοινό χαρακτηριστικό την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, τα φετινά αποκτήματα έχουν προσαρμοστεί γρήγορα λόγω και του προσεγμένου σχεδιασμού της προετοιμασίας, συνεισφέροντας στο εκτελεστικό, οργανωτικό και αμυντικό κομμάτι. Αν και θα αποφύγουμε να αναφερθούμε επί του παρόντος στα ατομικά χαρακτηριστικά των νέων προσθηκών, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η ομάδα ενισχύθηκε σε τομείς που υστέρησε κατά την περσινή χρονιά.

Οι παλιοί

Δημητρίου, Χαρή, Μάμας, Σταύρου, Φώκου, Κουννάς, Τοφή, Θεριστής και Αποστόλου διατηρήθηκαν στο ρόστερ από τη περσινή χρονιά, αποτελώντας και φέτος σταθερές αξίες με αναπροσαρμοσμένους ρόλους. Γνωστές από πέρσι οι εκτελεστικές δυνατότητες των Δημητρίου-Σταύρου, τα οργανωτικά προσόντα των Χαρή-Μάμα-Κουννά, ο απροσπέλαστος Φώκου, οι πάντα σε ενγρήγορση Θεριστής-Αποστόλου ενώ ειδικής μνειας χρίζει ο τερματοφύλακας Τοφής ο οποίος ανελίχθηκε από τρίτη επιλογή σε βασική.

Η γλώσσα των αριθμών

Στην περίπτωση της φουτσαλικής Ανόρθωσης, οι αριθμοί αποτυπώνουν με πάσα λεπτομέρεια την αλήθεια. Με 51 γκολ υπέρ και 17 κατά, η ομάδα μας διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και κατ’ επέκτασην τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Με μέσο όρο άνω των 5 τερμάτων ανά αγώνα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την επιθετική ισχύ της κυανόλευκης αρμάδας, ενώ άξια αναφοράς είναι και τα 4 γκολ σε βάρος της καλύτερης Κυπριακής ομάδας (ΑΠΟΕΛ) για το θεσμό του κυπέλλου. Το μοναδικό ίσως ψεγάδι στην ονειρική πορεία είναι το παθητικό μιας και η ομάδα μας δέχεται σχεδόν 2 γκολ ανα παιχνίδι, διατηρώντας clean sheet σε μόλις μία από τις 9 αναμετρήσεις. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία βέβαια είναι σε διαστήματα που η ομάδα μας διατηρεί σκορ ασφαλείας, ωστόσο είναι ένας τομέας ο οποίος πρέπει να προσεχθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ