ΑΕΛ 3 – 1 ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: Δεν βλεπόταν η Κυρία

Για εκδρομή νόμιζαν πως ταξίδεψαν στη Λεμεσό οι ποδοσφαιριστές μας και παρουσιάστηκαν πολύ κάτω του αναμενομένου στο Τσίρειο στάδιο. Η ήττα με 3-1 από την αρκετά καλή ΑΕΛ ήταν φυσιολογικό επακόλουθο, γεγονός που αυξάνει τον προβληματισμό στο κυανόλευκο στρατόπεδο.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η εντεκάδα του Ζόρζε Κόστα περιείχε μια έκπληξη, αφού ο Τόνι Κάλβο έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης και τη θέση του πήρε άρον άρον ο Ζαχαρίας Θεοδώρου. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βέγκα και αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε και Γκάλαμαζ. Δεξιά ο Παβίσεβιτς και αριστερά ο Σιέλης. Αμυντικός μέσος ο Μάκος, μπροστά από τον οποίο αγωνίστηκαν οι Αλέξα και Γκριγκαλασβίλι. Έξω δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Φοφανά και στη κορυφή ο Κολαούτι.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η ΑΕΛ έμοιαζε να είναι η ομάδα που ξέρει τι ζητά στο γήπεδο και από την αρχή έβαλε πίεση στην Ανόρθωση που έχει σοβαρά προβλήματα στο κέντρο και την άμυνα. Μοιάζαμε ουσιαστικά με δυο ξεκομμένες ομάδες, μια στην άμυνα και μια στην επίθεση.

Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Μπεμπέ έμεινε αφύλακτος έξω από την περιοχή, απ’ όπου έπιασε το σουτ που κατέληξε στο πλεκτό του Βέγκα, ο οποίος ενδεχομένως να μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση.

Στη συνέχεια παίχτηκε περισσότερο παιχνίδι κέντρου με αρκετές και σκληρές μονομαχίες, οι οποίες απέφεραν και κάποιες κίτρινες εκατέρωθεν. Η Ανόρθωσις σε μια αντεπίθεση του Γκριγκαλασβίλι, ευτύχησε να δει τον Γεωργιανό να πέφτει στο έδαφος από καθαρό μαρκάρισμα εντός περιοχής, με το Τσαγκάρη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών, αλλά όχι την κόκκινη κάρτα ως όφειλε στον Ντεντέ, που διαμαρτυρήθηκε μάλιστα έντονα.

Ο Γκαρσία μετέφρασε το πέναλτι σε γκολ και όλοι ελπίζαμε σε καλύτερη συνέχεια. Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να συνεχίζει να έχει ελαφρά υπεροχή και ευκαιρία για γκολ στο 38′ με το φάουλ του Μπεμπέ να κτυπά δοκάρι κι έξω.

Στο 44′, σε διάστημα 7 (!) λεπτών ο Βαλεντίνος Σιέλης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Υπήρχε μεν φάουλ στη φάση αλλά όχι για κίτρινη κάρτα. Ο Μάριος Τσαγκάρης καταδίκασε την Ανόρθωση να παίξει με 10 για όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο Ζόρζε Κόστα επέλεξε για κάποιο λόγο ν’ αφήσει στο γήπεδο τους Κολαούτι και Γκαρσία και να βγάλει εκτός τον καλύτερο του ίσως παίχτη Γκριγκαλασβίλι. Η εικόνα της Ανόρθωσης στο δεύτερο μέρος ήταν τραγική. Πότε από δεξιά και πότε από αριστερά οι επιθετικοί της αντιπάλου έκαναν ανενόχλητοι επελάσεις.

Μόλις στο 53′ ο Μοντέιρο… προσπέρασε απλά τον Αβραάμ, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Παβίσεβιτς πήγε να κάνει κάτι σαν… διώξιμο, καρφώνοντας την μπάλα στο πλεκτό μας.

Στο 68ο λεπτό, νέο ατομικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Γκάλαμαζ που άνοιξε πολύ την μπάλα όντας τελευταίος παίχτης και ο Ορλάντο Σα που βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα έγραψε το τελικό 3-1.

Η είσοδος των Οκκά και Σουσιάν δεν άλλαξαν κάτι από πλευράς Ανόρθωσης, αφού η ΑΕΛ ήλεγχε το ρυθμό και απλά περίμενε τη λήξη του αγώνα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το 4-1 ήταν πιο πιθανό από το 3-2.

ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ

Δικαιολογίες για τη διαιτησία υπάρχουν, ωστόσο η εικόνα της Μεγάλης Κυρίας ήταν τραγική. Ελάχιστοι οι ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν, όπως ήταν από την αμυντική γραμμή ο Ζόρζε και από τη μεσαία ο Μάκος. Προσπάθησε μόνος ο Κολαούτι αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Η επιμονή να παίζουμε με ένα κόφτη για άλλο ένα παιχνίδι δεν μας βγήκε αφού εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα, ενώ και η διαχείριση του αγώνα έπασχε.

Πλέον θα πρέπει να αναζητηθούν οι λύσεις εσωτερικά, ώστε να καταφέρουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια, μέχρι ο Ζόρζε Κόστα να έχει τα Χριστούγεννα την ευχέρεια να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ, εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

AEΛ: Φεγκρούς, Αϊρόσα, Καρλίτος, Ουόν, Ντεντέ, Νικολάου, Σατσέτι 86′ (Θεοφίλου), Μπεμπέ, Μοντέιρο, Ταρτζίνο (54′ Εντμάρ), Ορλάντο Σα (90′ Κάσιο).

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: Βέγκα, Παβίσεβιτς, Σιέλης, Ζόρζε, Γκάλαμαζ, Μάκος, Αλέξα, Γκριγκαλασβίλι (46′ Αβραάμ), Γκαρσία (60′ Σοσιάν), Φοφανά (73′ Οκκάς), Κολαούτι.

Κίτρινες: Νικολάου, Ντεντέ, Αϊρόσα, Σακέτι, Σα / Αλέξα, Γκάλαμαζ
Κόκκινες: Σιέλης (2η κίτρινη)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ