Στην επίθεση κανόνι, στην άμυνα…

Με έξι αγωνιστικές να έχουν περάσει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα, μπορούμε να βγάλουμε καλύτερα κάποια συμπεράσματα όσο αφορά την ομάδα μας και την πορεία της μέχρι σήμερα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η επίθεση παίζει… και για την άμυνα, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία όσο αφορά τις τρεις γραμμές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η μέχρι τώρα συγκομιδή μας δεν θα ήταν στους 15 βαθμούς αν δεν υπήρχε η ποιότητα που διαθέτουμε μπροστά, όμως μπορούμε να πούμε αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι θα μπορούσαμε και για το απόλυτο των 18 βαθμών.

Το… πρόβλημα

Είναι πασιφανές ότι τα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού από την Γκέφλε, έφεραν την ομάδα δύο επίπεδα πίσω σε ότι αφορά τον βαθμό ετοιμότητας. Εκεί που η ομάδα μας θα έπρεπε να ολοκλήρωνε τις ετοιμασίες της εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος, ξαφνικά βρεθήκαμε κάτι μήνες πίσω. Είναι φανερό στους αγώνες που δώσαμε μέχρι τώρα ότι η Ανόρθωση είναι η πιο ανέτοιμη ομάδα από όλες. Υπάρχουν τα 15λεπτα και 20λεπτα που βγάζουμε φωτιές, υπάρχουν όμως και τα μεγάλα διαστήματα που έχουμε παθητικό ρόλο. Το γεγονός ότι ο προπονητής ήρθε στην ομάδα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος βεβαίως και έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη σημερινή κατάσταση. Παρόλα αυτά όμως, είμαστε στην κορυφή αν και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να παραμείνουμε εκεί.

Η μεταγραφή που δεν έγινε

Το ότι ο Ζόρζε Κόστα δεν είχε αρκετό χρόνο μπροστά του να αξιολογήσει το ρόστερ, είχε ως αποτέλεσμα να μην βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος για να προχωρήσουμε σε μία – δύο μεταγραφές που ήταν αναγκαίες. Και πιο αναγκαία από αυτή του κεντρικού αμυντικού δεν υπάρχει. Είναι η θέση που αντιμετωπίζουμε τα περισσότερα προβλήματα μέχρι σήμερα, καθώς αρκετά που τα τέρματα που δεχθήκαμε είναι προϊόν λάθους στο κέντρο της άμυνας μας, όπως για παράδειγμα αυτό που δεχθήκαμε την Κυριακή με τον Εθνικό. Γεγονός είναι επίσης το ότι στις έξι αυτές πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μόνο στο παιγνίδι με την Αλκή δεν έχουμε δεχθεί τέρμα. Και δυστυχώς τα δύο που δεχθήκαμε από την Δόξα ήταν αρκετά για να δεχθούμε τη μοναδική μας ήττα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να πετύχουμε μόνο ένα τέρμα.

Υπάρχει όμως ο «δολοφόνος»

Η μέτρια, τουλάχιστον, αμυντική συμπεριφορά μας μέχρι σήμερα «ακυρώνεται» από τον Αργεντινό παιχταρά Ρομπέρτο Κολαούτι. Στους έξι αγώνες έχει πετύχει οκτώ τέρματα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αν είχαμε τον παιχταρά αυτό από πέρσι τότε στο τέλος της χρονιάς ίσως να είχαμε διαφορετικά δεδομένα. Πανέξυπνος ποδοσφαιριστής με φοβερή αντίληψη μπροστά από το τέρμα. Ήταν ο «υπεύθυνος» για την ανατροπή της Κυριακής, καθώς με δική του πανέξυπνη πάσα με το κεφάλι έβγαλε τετ α τετ τον Γκριγκαλασβίλι στο τέρμα της ισοφάρισης, ενώ στη μοναδική φάση που τροφοδοτήθηκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα πετυχαίνοντας το τέρμα της νίκης.

Υπάρχουν επίσης και οι… ασσίστ-men

Για να έχουμε μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, μοναδικός υπεύθυνος δεν είναι ο Ρομπέρτο Κολαούτι. Στο ρόστερ μας έχουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν την τελική πάσα η οποία θα μετατραπεί σε τέρμα. Τα περισσότερα τέρματα μας μέχρι σήμερα προήλθαν από πάσα, είτε μετά από οργανωμένη επίθεση είτε μετά από στημένη φάση. Εδώ υπάρχει μία ξεκάθαρη υπεροπλία της ομάδας μας, με ποδοσφαιριστές όπως τον Κάλβο και Φοφανά να έχουν δώσου αρκετές ασίστ. Ασίστ έδωσαν όμως και οι Οχαγιόν, Αλέξα, δείγμα της καλής επιθετικής λειτουργίας της ομάδας μέχρι σήμερα, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη στη συνέχεια.

Εν κατακλείδι, να πούμε ότι για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα, πρέπει να «ευχαριστούμε» περισσότερο την επίθεση μας καθώς στην άμυνα αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα. Πιστεύουμε όμως ότι όσο περνάει ο καιρός ο Ζόρζε Κόστα θα βρίσκει τις λύσεις και παιγνίδι με παιγνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Τουλάχιστον μέχρι τη μεταγραφική του Ιανουαρίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να καλύψουμε τις τρύπες του ρόστερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ