Συνεπείς στο ραντεβού παρά την ήττα

Όταν πληροφορηθήκαμε ότι η φουτσαλική Ανόρθωση θα βρει απέναντί της την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, αυτόματα οι πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας μας μειώθηκαν σημαντικά. Οι ιθύνοντες στο φουτσαλικό τμήμα γνώριζαν ότι μπροστά τους θα είχαν ένα αγωνιστικό γολγοθά και αναμφίβολα τον δυσκολότερο -με διαφορά- αντίπαλο στο σύντομο ιστορικό τους οδοιπορικό. Παρ’ όλα αυτά σαν anorthosis24 όντας κοντά σε αυτή την γαλανόλευκη προσπάθεια, εκφράσαμε την άποψη ότι «η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα», στέλνοντας το μήνυμα ότι τα παιδιά του Μάριου Προδρόμου είχαν μόνο να κερδίσουν από τον ψεσινό αγώνα.

Και πράγματι, οι φουτσαλιστές μας με τον φοίνικα στο στήθος, όχι μόνο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όχι μόνο φλέρταραν με την πρόκριση, αλλά κατέθεσαν ψυχή στο παρκέ του «Κίτιον» κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των 400 περίπου φίλων της ομάδας, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες. Αφήνοντας πίσω τις δύο μέτριες εμφανίσεις του πρωταθλήματος, η παρέα του αρχηγού Ανδρέα Κουννά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει μια ανάσα από την ολική ανατροπή, εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-2 του πρώτου δεκαπενταλέπτου προμήνυε μια εφιαλτική βραδιά. Αποτελεί μάλλον οξύμωρο το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση που οι φουτσαλιστές άφησαν το άγχος στα αποδυτήρια, ξεδιπλώνοντας το παρκέ τις αρετές που τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν την άνοδο την περσινή περίοδο.

Εν κατακλείδι, οι φουτσαλιστές του Ανδρέα Παπαλλή μας ξύπνησαν συναισθήματα και σκέψεις που ενδεχομένως να κρύβονταν στο συρτάρι του Ανορθωσιάτη τα τελευταία χρόνια. Αθόρυβα, ταπεινά, αλλά δυναμικά, οι φουτσαλιστές μας έδειξαν στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν κάθε μονάδα που αγωνίζεται με την γαλανόλευκη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δίωρη (!!!) ψεσινή μάχη στο «Κίτιον» θα φέρει στα παρκέ περισσότερο Ανορθωσιάτικο κόσμο, διότι αυτά τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερο από ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες αθλητές, το ειδικό βάρος της φανέλας με τον φοίνικα στο στήθος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ