Ρομπέρτο Κολαούτι: «Ήταν εύκολο να επιλέξω την Ανόρθωση»

Στην ιστοσελίδα Themaonline μίλησε ο Αργεντινός επιθετικός της ομάδας μας και πρώτος της σκόρερ με 7 τέρματα, Ρομπέρτο Κολαούτι, ο οποίος αναφέρθηκε για την μέχρι τώρα πορεία του στην Ανόρθωση και πολλά άλλα. Αναφέρθηκε για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο, για τις βλέψεις για πρωτάθλημα καθώς και για τη μη κλήση του στην Εθνική Ισραήλ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι στην Ανόρθωση;

«Νιώθω πολύ καλά, η οικογένεια μου νιώθει άνετα στη Λάρνακα. Το προσωπικό της ομάδας με βοήθησε να βρω σπίτι και οτιδήποτε χρειάζομαι. Βοηθούν τους παίκτες να νιώσουν πιο άνετα και να εγκλιματιστούν σε μια νέα χώρα».

Έχεις σκοράρει επτά γκολ μέχρι στιγμής και βρίσκεσαι στην κορυφή των σκόρερ. Ποιος είναι ο στόχος του τη φετινή χρονιά;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Σίγουρα είναι σημαντικό που σκοράρω αλλά για μένα πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε χθες, μετά από την ήττα με την Δόξα. Είμαι ευχαριστημένος για την προετοιμασία μου και ότι σκόραρα δύο γκολ χθες. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι που κερδίζει η ομάδα και είναι ευχαριστημένος ο προπονητής μας».

Ήταν εύκολη απόφαση για σένα να έρθεις στην Κύπρο και να αγωνιστείς στην Ανόρθωση;

«Ναι ήταν εύκολο. Την τελευταία φορά ήμουν κοντά στο να έρθω όταν ήταν εδώ ο κύριος Λέβι. Αυτή την φορά τελείωσε το συμβόλαιο μου με την Μακάμπι, μίλησα με τον κύριο Κάκο, συμφωνήσαμε και ήταν εύκολο να έρθω».

Ο τελευταίος τίτλος της Ανόρθωσης είναι το 2008.Μπορείτε να κερδίσετε φέτος το πρωτάθλημα;

«Νομίζω είναι πολύ γρήγορα. Ο καθένας μπορεί να λέει πολλά πριν και μετά από ένα παιχνίδι. Τώρα, για να μιλήσω για πρωτάθλημα, δεν είναι δίκαιο. Είμαστε προσγειωμένοι, ήρεμοι και πάμε βήμα-βήμα».

Πως περιμένεις τα επόμενα παιχνίδι;

«Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Σκληρή δουλειά καλή προετοιμασία και να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας Ζόρζε Κόστα. Να δουλέψουμε όπως πρέπει για να κερδίζουμε».

Πως βλέπεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο;

«Είναι πολύ καλό το επίπεδο. Υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Όταν αγωνίζεσαι σε μεγάλη ομάδα υπάρχουν σίγουρα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Εδώ οι ομάδες τα πηγαίνουν πολύ καλά στην Ευρώπη και ασφαλώς το επίπεδο είναι καλό».

Τι έχεις να πεις για τους οπαδούς της Ανόρθωσης;

«Είναι από τους καλύτερους φιλάθλους που είχα στην καριέρα μου. Είναι πολύ σημαντικοί, κοντά στην ομάδα, μας στηρίζουν και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα όταν αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας αλλά και εκτός. Ταξιδεύουν μακριά, στην Πάφο και έρχονται να μας στηρίξου».

Με ποιο συμπαίκτη σου έχεις έρθεις πιο κοντά;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω αλλά ξέρω τον Γκονζάλο Γκαρσία από την Μακάμπι, είναι και ο Οχαγιόν, είναι δύσκολο για εμένα. Με τον Γκονζάλο είμαστε πιο κοντά και εκτός ποδοσφαίρου».

Σχετικά με την μη κλήση σου στην Εθνική Ισραήλ, πως το βλέπεις;

«Όλο με ρωτούν, γιατί δεν είσαι στην Εθνική; Είναι μια δύσκολη ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο προπονητής. Χειραγωγούν την δουλειά μου. Πάντα έχω στο μυαλό μου την Εθνική ομάδα. Πάντα δουλεύω σκληρά. Κάποιες φορές η Εθνική ομάδα ψάχνει διαφορετικούς παίκτες, διαφορετικό παιχνίδι. Σέβομαι όμως αυτή την απόφαση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ