O Στόιλοφ και τα κοπέλια του

Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο ένεκα της μαχαιριάς που ακούει στο όνομα Στάνιμιρ Στόιλοφ διαπιστώσαμε ότι ο πρώην τεχνικός της Ανόρθωσης είναι περισσότερο αυτό που λέμε «μάνατζερ» παρά προπονητής.

Αυτό δεν είναι αθέμιτο αφού πολλοί άλλοι προπονητές έχουν παράλληλα αυτή την ιδιότητα με πιο γνωστό τον Σάμ Αλαρντάις που τροφοδότησε με δεκάδες ποδοσφαιριστές την Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό είχε διαφανεί με την κάθοδο του Στόιλοφ στην Κύπρο. Με μιας ήρθαν 2 πολύ καλοί ποδοσφαιριστές (Σίβααρντ Σπρόγκελ – Στάνισλαβ Ανγκέλοφ) και αγωνίστηκαν στο νικηφόρο ντέρμπυ με 2-0 κόντρα στο Αποελ, ενώ μέχρι το τέλος του τότε μεταγραφικού μήνα οι μεταγραφές έγιναν 7.

Αυτό που ενισχύει την πιο πάνω θέση, ότι δηλ. πρόκειται για καλά δικτυωμένο προπονητή είναι το γεγονός ότι μερικά πολύ γνωστά μας ονόματα ακολούθησαν τον Βούλγαρο και αγωνίζονται αυτή την στιγμή στην Μπότεβ Μπλόβτιβ, προπονητής της οποίας είναι ο Στάνιμρ Στόιλοφ.

Οι δικοί μας:

Άνταμ Σταχόβιακ: ο Πολωνός τερματοφύλακας που βρέθηκε στο ρόστερ της ομάδας μας και με το ζόρι αγωνίστηκε σε 1 επίσημο αγώνα (κύπελλο με την Πέγεια, εκτός έδρας) είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Στόιλοφ. Του εμπιστεύτηκε 12 φορές την εστία της Μπλόβτιβ.

Σίβααρντ Σπρόγκελ: Οι 40 συμμετοχές του με την Ανόρθωση και η φιλία του με τον Στόιλοφ τον βοήθησαν να πάρει μεταγραφή στην ΤΣΚΑ Σόφιας. Εκεί δεν έπιασε. Ο Στόιλοφ τον αποζημίωσε έχοντας τον υπό τις οδηγίες του στην Μπότεβ Μπλόβτιβ.

Οι «παρολίγο» δικοί μας:

Στο δυναμικό της Μπότεβ Μπλόβτιβ αυτή την στιγμή βρίσκονται 3 ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν πολύ έντονα την οικουμενική διοίκηση της ομάδας μας, καθ΄ υπόδειξη του Στάνιμιρ Στόιλοφ.

download (1)

Πιο έντονα από όλους, απασχόλησε ο Βέζελιν Μίνεφ. Ο αριστερός μπακ με ευχέρεια να αγωνίζεται εξίσου καλά ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος ήταν συμφωνημένος με την Ανόρθωση. Μέχρι και χαμηλή αποζημίωση στην Λέφσκι Σόφιας (περίπου €50.000) είχε συμφωνηθεί. Την υστάτη ο Μίνεφ μεταγράφηκε στην τούρκικη Ανταλιασπόρ έναντι ενός σεβαστού ποσού (€250.000) αφήνοντας ξεκρέμαστη την Ανόρθωση όχι όμως και τον Στόιλοφ…

Μια άλλη περίπτωση που απασχόλησε έντονα την τότε διοίκηση, ήταν ο Βαλέρι Ντομολτσίνσκι. Ο Βούλγαρος επιθετικός ανήκε στο δυναμικό της Χέρτα Βερολίνου που τότε ήταν στην Μπουντεσλίγκα Β. Μη ικανοποιώντας τον τεχνικό της Χέρτα, τον έστειλε στην Β ομάδα, ψάχνοντας την «καλή» για την Ανόρθωση. Κάτι όμως που δεν έγινε αφού ήρθε η διακοπή του συμβολαίου του Στόιλοφ με τον περιβόητο όρο. Τώρα ο Ντομολτσίνσκι αγωνίζεται και αυτός στην Μπότεβ Μπλόβτιβ του Στόιλοφ. Σκόραρε 1 γκολ σε 7 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Τελευταία περίπτωση που μπορεί οι περισσότεροι να μην την θυμούνται ήταν αυτή του βούλγαρου αμυντικού μέσου της Δυναμό Βουκουρεστίου Μπόρις Γκάλτσεφ. Βέβαια ο διακαής πόθος του Στόιλοφ ήταν ο Βλαντιμίρ Γκατζιέφ της Λέφσκι Σόφιας αλλά οι αξιώσεις της ομάδας του κρίθηκαν υπερβολικές αφού διαπραγματεύονταν τον ποδοσφαιριστή στις €500.000. Έτσι ο Στόιλοφ αναζήτησε φθηνότερη λύση με το φλερτ τελικά να καταλήγει σε ναυάγιο. Τελικά Στόιλοφ και Μπόρις Γκάλτσεφ συνεργάζονται σήμερα στην Μπότεβ Μπλόβτιβ.

oikoumeniki

Αυτές ήταν μερικές περιπτώσεις που συνδέουν τον βούλγαρο τεχνικό με δίχτυο ποδοσφαιριστών. Προφανώς, ίσως να υπάρχουν και άλλες που δεν διέρρευσαν. Βέβαια, ο πρώην προπονητής μας δεν λειτουργούσε αυτοβούλως. Είχε την εν λευκώ διαχείριση της ομάδας από την οικουμενική διοίκηση που αυτή πρωτίστως έφερε την ευθύνη. Επίσης η ευθύνη βαραίνει εκ νέου την τότε διοίκηση που επέτρεπε σε συγκεκριμένο Κύπριο μάνατζερ να αλωνίζει στο Παπαδόπουλος. Για όλα αυτά κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην επόμενη συνέλευση της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ