Ο Λαβόρδε, ο Ιντζχάκι και τα άλλα παιδιά

Ελλείψει αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εθνικών ομάδων αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε την τωρινή εικόνα των ποδοσφαιριστών που πέρσι ήταν στο ρόστερ της Ανόρθωσης και τώρα βρίσκονται σε άλλες πολιτείες.  Το οδοιπορικό μεταβαίνει αρχικά στο Ισραήλ και ακολούθως σε δυο Βαλκανικές χώρες. Εν συνεχεία στην παγωμένη Ρωσία για να καταλήξει στην μακρινή Κίνα με ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό την Κύπρο.

Μπράνκο Ίλιτς

Πρώτος σταθμός το γειτονικό Ισραήλ για να συναντήσουμε τον Σλοβένο εν ενεργεία διεθνή Μπράνκο Ίλιτς. Αναμφίβολα ένας χαρισματικός  ποδοσφαιριστής. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να λέγαμε ότι είναι αυτό που λείπει από την φετινή Ανόρθωση. Οι λάθος χειρισμοί της διοίκησης Κάκου σε ακόμη μια περίπτωση τον έφεραν στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Αγωνίστηκε και στις 5 αγωνιστικές δεχόμενος 2 κίτρινες κάρτες. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση.

Γιούρκεν Κόλιν 

Το αμυντικό δίδυμο της αήττητης Ανόρθωσης για 22 αγώνες κατάφερε να πάρει στην Χάποελ, ο Ραν Μπεν Σιμόν. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ Λάρνακας εμπιστεύεται ακόμη και τον παρτενέρ του Ίλιτς. Ο Κόλιν μετράει κι αυτός 5 συμμετοχές με την νέα του ομάδα.

Μπάρακ Ιντζχάκι

Ο γράφων θεωρεί τον Ισραηλίτη ως ένα από τους σπουδαιότερους από πλευράς ποιότητας ποδοσφαιριστές που πέρασαν την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον,  από το Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Μπάρακ Ιντζχάκι με την επιστροφή του στο Ισραήλ, αγωνίστηκε σε 4 αγώνες από τους 5 του πρωταθλήματος  (μέχρι σήμερα). Σημείωσε 2 γκολ δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες και βοήθησε την Μακάμπι στο να βρίσκεται επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, ενώ παράλληλα την έβαλε σε πλώρη για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το γκολ του Ιντζχάκι στο 01:45

Τζουλιάνο Σπαντάτσιο

Ο κύκλος των «Ανορθωσιατών» στο Ισραήλ κλείνει με το Βραζιλιάνο Σπαντάτσιο που είναι στο δυναμικό της Χάποελ Άκρ η οποία βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με την νέα του ομάδα μετράει 3 συμμετοχές και 1 γκολ στα 5 παιχνίδια που παίχτηκαν στην γειτονική χώρα.

Το γκόλ του Σπαντάτσιο στο 00:45


Εβάντρο Ρονκάτο

Από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια αρχίζοντας το οδοιπορικό από την Βουλγαρία. Εκεί συναντούμε τον Ρονκάτο να φορεί τη φανέλα της Μπερόε. Από τους 12 αγώνες στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας χρησιμοποιήθηκε στους  7 και δέχθηκε 2 φορές την κίτρινη κάρτα. Η ομάδα του βρίσκεται στην 8η θέση.

Εμίλ Ζούλα

Με ένα σύντομο ενδιάμεσο πέρασμα σε μια ομάδα κάπου στην Γερμανία ο πανύψηλος Ρουμάνος αναζήτησε την χαμένη του ταυτότητα επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη.  Βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Πιάτρ η οποία αποτελεί και την ευχάριστη έκπληξη του ρουμάνικου πρωταθλήματος ευρισκόμενη στην 6η θέση. Πέραν των 2 γκολ που πέτυχε δέχτηκε και 2 φορές την κίτρινη κάρτα.

Το γκόλ του Ζούλα στο 04:10

Βίνσεντ Λαμπάν

Ο πρώην αρχηγός και ένα από τα καλύτερα παιδιά που τίμησαν τη φανέλα του φοίνικα αγωνίζεται τώρα στην Άστρα Ρουμανίας. Βασικό μέλος της αφού αγωνίστηκε σε 8 από τους 9 αγώνες. Δέχθηκε 3 φορές την κίτρινη κάρτα. Η Άστρα βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα και θα παλέψει με την σπουδαία Στεάουα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ρικάρδο Λαβόρδε

Ο βιρτουόζος Κολομβιανός αφότου γέμισε με χρήμα τα ταλαιπωρημένα ταμεία της ομάδας μας μεταγράφηκε στη Ρωσία και στο μακρινό Κρασνοντάρ. Στην ομώνυμη ομάδα βρήκε αυτό που δεν χρειαζόταν. Πέραν αυτών η αλλαγή προπονητή έφερε τον Ρίκκι μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Με μόλις τρεις συμμετοχές σε 12 αγώνες ανησυχεί και αυτός για το μέλλον του στην ρώσικη ομάδα.  Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κύπρο σε ένα νησί που απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση. Για την ιστορία, η ομάδα του φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στην 4η θέση, έχοντας συγκάτοικο τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γιάννης Σκοπελίτης

 Πριν το μακρινό ταξίδι για την Κίνα συναντούμε στην Κύπρο δύο δικά μας παιδιά. Ένας εξ αυτών ο Γιάννης Σκοπελίτης, εκ των αρχηγών της Ανόρθωσης. Ως γνωστών αγωνίζεται στην ΑΕΚ Λάρνακας η οποία βρίσκεται στην 6η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος. Με τη νέα του ομάδα ο «Ντούρασελ» αγωνίστηκε και στις 5 αγωνιστικές δεχόμενος μια κίτρινη κάρτα.

Χρίστος Μάστρου

Στο ακριτικό Παραλίμνι ο πρώην αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ομάδας μας, σήμερα είναι βασικός σε μια ομάδα που ταλανίζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα. Βρίσκεται στην 13η θέση και μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Γιαν Ρέζεκ
Τελευταίος σταθμός η μακρινή Κίνα. Μέχρι κι εκεί διαθέτουμε πρώην ποδοσφαιριστή μας.  Τον Τσέχο Γιαν Ρέζεκ. Αγωνίζεται στην Γιατάι του Τόζα Σάμπουριτς και δέχθηκε περισσότερες κίτρινες από τα γκολ που σημείωσε. 3 κίτρινες και 1 γκολ αντίστοιχα, με την ομάδα του να προβληματίζει αφού βρίσκεται στην 14η θέση σε σύνολο 16 ομάδων.

Το γκόλ του Ρέζεκ στο 03:15

Ρούι Ντουάρτε
Δεν ξεχάσαμε τον Πορτογάλο δεξιό αμυντικό. Ο Ντουάρτε αυτή την περίοδο βρίσκεται χωρίς ομάδα και προς αναζήτηση ποδοσφαιρικής στέγης με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι προκρίνει την επιστροφή του στην Πορτογαλία για τα τελευταία στάδια της καριέρας του.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ