Μεταγραφική Ιανουαρίου (διευκρίνιση για ποδοσφαιριστή)

Πολλοί φίλοι μας ρωτάνε αν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μπορούμε να εγγράψουμε στο ρόστερ και 17ο ξένο ή κοινοτικό ποδοσφαιριστή, αφού αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μας έχουμε δηλωμένους 16 με τη μία θέση να μένει κενή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ, ως πέρσι τουλάχιστον, μία ομάδα τελείωνε τη χρονιά με τον ίδιο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της με αυτό που είχε ξεκινήσει τη χρονιά.

Δηλαδή αν μία ομάδα είχε 15 ξένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της το Σεπτέμβρη, τότε κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν μπορούσε να προσθέσει άλλους δύο για να γίνουν 17, αλλά μόνο να κάνει προσθαφαιρέσεις ώστε να μείνουν 15.

Φέτος, ψάχνοντας στο καταστατικό της ΚΟΠ, αυτός ο κανονισμός φαίνεται να έχει αλλάξει καθώς δίνεται το δικαίωμα στις ομάδες να συμπληρώσουν τον αριθμό των 17 ξένων ή κοινοτικών, πάντοτε στα πλαίσια των 4 μεταγραφών που δικαιούνται τα σωματεία στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η θέση που μένει κενή δηλαδή, θα μπορεί να πληρωθεί τον Ιανουάριο και έτσι έχουμε τη δυνατότητα φέτος να φέρουμε ακόμη ένα ποδοσφαιριστή χωρίς να χρειαστεί να αποχωρήσει από το ρόστερ κάποιος άλλος ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Η φωτοτυπία από το καταστατικό της ΚΟΠ:

metagrafiki

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ