Η κριτική των ποδοσφαιριστών με τα Κούκλια

Η δυναμικότητα του αντιπάλου και το εύρος του αποτελέσματος, δεν αφήνουν και πολύ χώρο για… κριτική. Οφείλουμε να παραδεχτούμε όμως ότι η Ανόρθωσις παρουσιάστηκε σοβαρή από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ σεβόμενη τον κόσμο της που ταξίδεψε μέχρι την Πάφο δεν έριξε σημαντικά στροφές, ψάχνοντας μέχρι τη λήξη του αγώνα το γκολ. Ας δούμε όμως τους ποδοσφαιριστές μας σε ατομικό επίπεδο.

Μάθιου Βαλβέρδ: Ο Γάλλος κίπερ πέρασε ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα. Είδε την εστία του να παραβιάζεται νωρίς χρονικά, ωστόσο δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι φέρει ευθύνη στο γκολ. Στη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο υπόλοιπο του αγώνα, έδειξε τα αντανακλαστικά του και απεσόβησε βέβαιη παραβίαση της εστίας μας.

Σάβο Παβίσεβιτς – Πάολο Ζορζ: Επιλέγουμε να σχολιάσουμε μαζί τα δυο κεντρικά μας μπακ. Δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τους επιθετικούς της ΑΕΚ αν και σε κάποιες περιπτώσεις θα αναμέναμε ένας εκ των δύο να βγαίνει πιο νωρίς και να καθαρίζει κάποιες καταστάσεις προτού γίνουν επικίνδυνες.

Τζέισον Δημητρίου: Σε γενικές γραμμές καλός ο Αγγλοκύπριος, ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ενώ είχε και τις βοήθειες του Τόνι Κάλβο. Ίσως θα μπορούσε να βοηθά περισσότερο και επιθετικά.

Μάρκο Άντιτς: Δεύτερο συνεχές παιχνίδι που ο Σέρβος δεν τα πήγε καλά. Αν και προς τα τελευταία στάδια του αγώνα ανέκαμψε, ενώ βρήκε και τον τσαμπουκά να βγει μπροστά και να ψάξει ακόμα και την τελική προσπάθεια, αμυντικά δεν ήταν καλός. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός.

Γρηγόρης Μάκος: Ο Ελλαδίτης έπαιξε για 70′ ως αμυντικός μέσος και για περίπου 20′ ως κεντρικός μπακ δίπλα στο Ζόρζε. Νοικοκύρεψε το κέντρο μας εκεί στην περιοχή μπροστά στην άμυνα. Δέχτηκε μια σωστή κίτρινη κάρτα την οποία μπορούσε και έπρεπε να είχε αποφύγει, αφού έπεσε απρόσεκτα στα πόδια του αντιπάλου δίχως ιδιαίτερο λόγο. Είναι απαραίτητος για τη Μεγάλη Κυρία και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον χάσουμε για συμπλήρωση καρτών.

Νταν Αλέξα: Απαλλαγμένος από τα «βαρετά» ανασταλτικά καθήκοντα ο Αλέξα ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης. Έκοβε, μοίραζε, έδωσε μια ασίστ και σκόραρε δυο γκολ. Τι άλλο να κάνει ο Ρουμάνος; Του πάει πολύ η θέση «8», του αρέσει και το δείχνει!

Σότα Γκριγκαλασβίλι: Έκανε τα πάντα εκτός του να σκοράρει, αφού φάνηκε άτυχος. Πολύ θετική η παρουσία του νεαρού Γεωργιανού, έστω κι αν ο αντίπαλος δεν προσφερόταν για συμπεράσματα. Έπαιξε ως επιτελικός μέσος, ενώ προς το τέλος του αγώνα αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Επέδειξε το ίδιο πάθος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και φανέρωσε την ποιότητα που έχει. Με αυτή την εμφάνιση, εάν και εφόσον ο «παλιός» Γκαρσία επανέλθει στη δράση, θα δημιουργήσει… πονοκεφάλους στο Ζόρζε Κόστα. Ευχάριστους φυσικά!

Γκαουσού Φοφανά: Φιλότιμος για άλλο ένα παιχνίδι ο Ιβοριανός. Δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων, ενώ κέρδισε και το πέναλτι. Δέχτηκε και πάλι αρκετό ξύλο, γι’ αυτό και ο Ζόρζε Κόστα τον απέσυρε από το παιχνίδι νωρίτερα, ενώ είχε δεχτεί και μια κάρτα την οποία επίσης έπρεπε να αποφύγει.

Τόνι Κάλβο: Με τρεις ασίστ και ένα γκολ, ο κορυφαίος της αναμέτρησης! Ο Ισπανός παιχταράς μέχρι στιγμής δικαιώνει απόλυτα το Ζόρζε Κόστα αφού φανερώνει τον καλό του εαυτό. Ήταν παντού στο γήπεδο, τόσο όταν η ομάδα προσπαθούσε να βγει μπροστά, όσο και όταν παίζαμε δίχως την μπάλα και κάναμε άμυνα. Του πάει το Παφιακό – το έδειξε και πέρσι απέναντι στην ΑΕΠ – και ελπίζουμε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Φτάνει να μείνει σεμνός και προσγειωμένος. Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει…

Ρομπέρτο Κολαούτι: Μετά το διάλειμμα της περασμένης αγωνιστικής, ο Αργεντινός έστειλε χαιρετίσματα στον Έλι Γκούτμαν πετυχαίνοντας άλλο ένα ζεύγος τερμάτων. Μάλιστα, δεν έμεινε μέχρι εκεί, αφού έκανε και αρκετή δουλειά εκτός των τετραγώνων της παφιακής ομάδας.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μόσες Οχαγιόν: Μετά τη γρήγορη αντικατάστασή του την περασμένη βδομάδα, ο κ. Κόστα έβαλε ως αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι τον Ισραηλινό μέσο. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στη μεσαία γραμμή αφού το σκορ ήταν πλέον στο 1-5, ενώ προσπάθησε να βγάλει κάποιες μπαλιές και προς την επιθετική γραμμή.

Ανδρέας Αβραάμ: Ορεξάτος ο Ανδρέας στην επανεμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν του βγήκε το παιχνίδι. Προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Είναι φανερό ότι χρειάζεται περισσότερο αυτοπεποίθηση, κάτι που θα έρθει με αγωνιστικά λεπτά και ίσως ένα γκολ.

Αδάμος Ανδρέου: Ο νεαρός επιτελικός μέσος πρόλαβε να μπει στο 83′ – αφού η μπάλα δεν μας έκανε το χατήρι να βγει νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου – και ελάχιστες φορές άγγιξε την μπάλα. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με βάση την χθεσινή εμφάνιση, ανυπομονούμε ωστόσο να τον δούμε μελλοντικά, γνωρίζοντας τις δυνατότητές του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ