Επιβεβαίωση ελλείμματος από Αλεξάνδρου

Δηλώσεις στο Σούπερ Σπορ έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας μας, επιβεβαιώνοντας όλα όσα είδαν ψες το φως της δημοσιότητας από τη συνάντηση των παραγόντων, σε σχέση με το νέο έλλειμμα τεσσάρων εκατομμυρίων της Ανόρθωσης. Αναλυτικά:

Για τη χθεσινή συνάντηση για το οικονομικό και πως προχωρεί η Ανόρθωση…

«Έγινε συνάντηση με πρωτοβουλία του Χρίστου Πουλλαΐδη. Κλήθηκαν τα συμβούλια που διοίκησαν το σωματείο από τον Ιούνιο του 2010. Δεν παρεβρέθηκαν όλοι, όμως ήταν σχετικά καλή η προσέλευση. Η όλη συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και έγινε συζήτηση επί της ουσίας. Επεκτάθηκε στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν διοικήσει το σωματείο και γνωρίζουν τις δυσκολίες. Γνωρίζουν τα δεδομένα που υπάρχουν».

Για το γεγονός ότι υπάρχει έλλειμμα 4 εκ. ευρώ…  

«Είναι αλήθεια, αυτό είναι το έλλειμμα της φετινής χρονιάς. Αν και αρχικά η διοίκηση υπολόγιζε το έλλειμμα στο μισό, ίσως να ξεπερνούμε τα 4 εκ. Ο λόγος που αυξήθηκε ραγδαία το ποσό είναι γιατί δεν υπάρχουν τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί. Τα έσοδα είναι αισθητά μειωμένα, μηδαμινά μπορώ να πω σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Τα έξοδα έχουν ανεβεί αισθητά λόγω και πρόσφατων αποφάσεων της FIFA, είτε από οφειλές προς το κράτος».

Αν ήταν σωστή η ενημέρωση που έτυχε η διοίκηση όταν αναλάμβανε…

«Έχουν διαφοροποιηθεί πολλά πράγματα στην πορεία. Κάποια έξοδα έχουν αυξηθεί. Η Ανόρθωση είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ίσως και η λέξη δύσκολη να είναι μικρή για να την περιγράψει. Η Ανόρθωση περνά την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Περνά πιο δύσκολα και από το 1974 και αναφέρομαι στο οικονομικό. Η κατάσταση είναι πιο τραγική και από το 1974. Αυτή είναι η πραγματικότητα με τα χρέη και τις οφειλές και πρέπει να βρεθεί λύση. Το θετικό είναι ότι υπάρχει διάθεση για βοήθεια».

Για τους τρόπους όπου θα βοηθήσουν την ομάδα…

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Λέχθηκαν ιδέες και απόψεις. Θα επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο για να δουν τι μπορεί ο καθένας να εισφέρει. Υπάρχουν και κάποιες πρωτοποριακές ιδέες».

Πως θα ανταποκριθεί στη φετινή χρονιά…

«Χρειάζεται κάτι δυνατό και πρωτοποριακό. Οι μικρές εισφορές είναι καλοδεχούμενες. Όμως μιλάμε για εκατομμύρια και θέλουμε κάτι πιο δυνατό. Φέτος θα πληρωθούν πολλά από τα χρέη που έχουμε ανακοινώσει σε προηγούμενες γενικές συνελεύσεις. Κάποια θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα».

Για το γεγονός ότι αναφέρθηκε το καλοκαίρι ότι ο προϋπολογισμός θα φτάνει στα 2 εκ. ευρώ και όμως προκύπτει έλλειμμα 4 εκ….  

«Είναι ένα πράγμα ο προϋπολογισμός και άλλο τα χρέη που θα πληρώσεις εντός της χρονιάς. Είναι ποσά που αφορούν παλιές οφειλές και πρέπει να πληρωθούν τώρα. Έτσι ανεβαίνει το κόστος της χρονιάς».

Για την πρόταση του κ. Πουλλαΐδη για την αποπληρωμή του ΦΠΑ….

«Έγινε πρόταση να δοθεί το ποσό των 100.000 ευρώ άμεσα και από κει και πέρα το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σε μηνιαίες δόσεις που θα φτάνουν τις 25.000 ευρώ το μήνα Τώρα αναμένουμε την απάντηση του ΦΠΑ. Έγινε σκληρή διαπραγμάτευση για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το ποσό σε ένα χρονικό διάστημα και όχι άμεσα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει πίστη πως όλοι αυτοί που ήταν στα συμβούλια, θα βοηθήσουν το σωματείο».

Πως μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η ομάδα…

«Η ομάδα είναι πληρωμένη μέχρι και του τελευταίου ευρώ. Είμαστε απόλυτα συνεπείς μέχρι στιγμής. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Για τον τραυματισμό του Βαλβέρδε…  

«Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί επέμβαση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ