Ανόρθωσις 0 – 0 Αναγέννηση: Πρόκριση στα… πέναλτι

Τέτοια Ανόρθωση ούτε ο χειρότερός της εχθρός δεν μπορούσε να φανταστεί για τον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Αναγέννηση… Απέναντι σε μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας χρειάστηκε να περιμένουμε την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Η απόδοση της Ανόρθωσης ίσως ήταν και η χειρότερη που θυμόμαστε τα αρκετά τελευταία χρόνια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Βέγκα ο οποίος απόκρουσε το πέμπτο πέναλτι της Αναγέννησης (5-4), ενώ είχε δύο σωτήριες αποκρούσεις δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της ημίωρης παράτασης. Ειλικρινά η σημερινή Ανόρθωση ήταν… αποκρουστική και με έτσι εμφανίσεις στη συνέχεια δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, παρότι μερικοί βασικοί ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός εντεκάδας…

Αρχική εντεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βέγκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παβίσεβιτς – Γκάλαμαζ. Αριστερά και δεξιά στην άμυνα αντίστοιχα οι  Σιέλης και Άντιτς. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Οχαγιόν ήταν ο κόφτης και σε πιο ελεύθερο ρόλο οι Γκριγκαλασβίλι και Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σουσιάν, με τον Κάλβο στο δεξί επιθετικό άκρο και τον Αβραάμ στο αριστερό.

Πρώτο ημίχρονο

Όπως ήταν λογικό, η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στο παιγνίδι με την ομάδα της Αναγέννησης να ρίχνει όλες της τις δυνάμεις στην αναχαίτιση των προσπαθειών της ομάδας μας, χωρίς να μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Βέιγκα. Παρόλα αυτά, η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας μας ήταν χωρίς φαντασία και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις σωστές προϋποθέσεις στην περιοχή του αντιπάλου, με τους ποδοσφαιριστές μας να αναλώνονται κυρίως σε σουτ έξω από την περιοχή, όπως αυτά του Γκαρσία, Κάλβο και Οχαγιόν, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης είχε κάποιες καλές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν παθητικό για την ομάδα του. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων για την Ανόρθωση ήταν οι Τόνι Κάλβο και Σότα Γκριγκαλασβίλι. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του ημιχρόνου πατήσαμε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή αλλά σε μία φάση ο Αβραάμ άργησε να κάνει το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε κόρνερ, ενώ μία κεφαλιά του Σιέλη ήταν αδύνατη και δεν δημιούργησε προβλήματα στην εστία της Αναγέννησης. Δικαιούμασταν και ένα πέναλτι σε χέρι αντίπαλου αμυντικού στην περιοχή το οποίο όμως δεν δόθηκε. Στα τελευταία διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες ο Μπεν Σουσιάν, ο οποίος πρέπει να πούμε δεν τροφοδοτήθηκε σωστά στην αντίπαλη περιοχή και αναγκαζόταν να βγαίνει στα πλάγια για να παίρνει μπάλα. Γενικά για το πρώτο ημίχρονο μπορούμε να πούμε πως η ομάδα μας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις σωστές προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μία ακόμη χειρότερη Ανόρθωση! Μία Ανόρθωση που σχεδόν δεν δημιούργησε ευκαιρία πέραν ενός σουτ του Κάλβο μετά από σέντρα του Αβραάμ. Η Αναγέννηση ξεθάρρευσε καθώς έβλεπε απέναντί της μία ομάδα που δεν μπορούσε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο και είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα τέρμα και να βάλει ακόμη περισσότερη πίεση στην ομάδα μας. Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές μας αγχώνονταν, ενώ ο Ζόρζε Κόστα άργησε πολύ να κάνει μία αλλαγή για να φρεσκάρει την ομάδα, με τον Φοφανά στο 77’ να παίρνει τη θέση του Αβραάμ. Ο μόνος που προσπαθούσε για κάτι καλό ήταν ο Σότα Γκριγκαλασβίλι ενώ ο Γκονζάλο Γκαρσία για ακόμη ένα αγώνα ήταν εκτός ρυθμού.

Παράταση

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με τον Ζόρζε Κόστα να κάνει μία από τις δύο αλλαγές που μπορούσε, τον Ζαχαρία Θεοδώρου στη θέση του Κάλβο. Ούτε και στην παράταση μπορέσαμε να απειλήσουμε, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το τέλος των έξτρα 30 λεπτών μπορούσαμε ακόμη και να αποκλειόμασταν λίγο πιο… πρόωρα, αν ο Μάριο Βέγκα δεν είχε δύο σωτήριες αποκρούσεις. Ο Αργεντινός μπορούσε να δεχθεί και την κόκκινη λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα όταν ανέτρεψε τον επιθετικό της Αναγέννησης λίγα εκατοστά πριν τη μεγάλη περιοχή.

Πέναλτι

Έπρεπε να περιμένουμε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι για να μάθουμε αν θα ρεζιλευόμασταν ολοκληρωτικά… Εκεί τουλάχιστον φανήκαμε εύστοχοι στα πέντε δικά μας πέναλτι, με τον Μάριο Βέγκα να αποκρούει το πέμπτο πέναλτι της Αναγέννησης το οποίο εκτέλεσε ο Παναγιώτης Λινάρδος και να μας δίνει την… πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Κατά σειρά τα πέντε πέναλτι της ομάδας μας σημείωσαν οι Οχαγιόν, Γκαρσία, Γκριγκαλασβίλι, Άντιτς και Μπεν Σουσιάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ