722 χιλιάδες απαιτεί ο ΦΠΑ!

Επιστολή την οποία αποκαλύπτει η ιστοσελίδα kerkida.net, προς τους παράγοντες που διετέλεσαν σε διοικητικά συμβούλια την τελευταία τριετία, απευθύνει ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαΐδης, με την οποία τους καλεί σε κατεπείγουσα σύσκεψη στις 30 Οκτωβρίου 2013.

Όπως είχαμε γράψει και προ ημερών δίχως να αποκαλύπτουμε περισσότερα, οι παράγοντες αναμένεται να συζητήσουν οφειλές του Σωματείου, που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ και είναι πληρωτέες μέχρι το τέλος του 2013! Οι 722 χιλιάδες, αφορούν οφειλές του Συλλόγου προς τον ΦΠΑ, ο οποίος προτίθεται να προχωρήσει σε προσωπικές αγωγές κατά των μελών των συμβουλίων της τελευταίας τριετίας.

Το ζήτημα είχε έρθει αρχικά στο φως από την εφημερίδα «Αλήθεια» , ενώ είχαμε κάνει κι εμείς αναφορά στο θέμα από τότε. Δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος συνεχίζουν να μας στοιχειώνουν και δεν αφήνουν το Σύλλογο να ησυχάσει…

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Πουλλαΐδη, έχει ως εξής:

«Προς πρώην Προέδρους και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγου “ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ” Αμμοχώστου (Περιόδου 2010-2013

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο σε σχέση με την οικονομική του λειτουργία και επιφάνεια, μεγάλο μερίδιο της οποίας οφείλεται στις δυσβάσταχτες οφειλές του Συλλόγου μας προς κρατικές υπηρεσίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με το Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας ΦΠΑ, κατά την οποία τύχαμε επιβεβαίωσης ότι ο Σύλλογός μας οφείλει στην Υπηρεσία ΦΠΑ το ποσό των εφτακοσιών είκοσι δύο χιλιάδων Ευρώ (722.000 Ευρώ) για την περίοδο 01/06/2010 μέχρι 28/02/2013.

Ενημερωθήκαμε επίσης μετά μεγάλης μας στεναχώριας, ότι πρόθεση της υπηρεσίας, σε περίπτωση μη άμεσης διευθέτησης της οφειλής, είναι η κατάθεση νομικών αγωγών εναντίον όλων των φυσικών προσώπων που διετέλεσαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου κατά τις άνωθεν αναφερόμενες περιόδους. Οι νομικές αγωγές, όπως μας ανέφεραν, δύναται να επισύρουν χρηματικά προστίματα μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις τόσο για το Σύλλογο όσο και για εσάς προσωπικά, έχουμε εισηγηθεί την εξόφληση της οφειλής αυτής μέσω της εφάπαξ πληρωμής ποσού εκατόν χιλιάδων Ευρώ (100.000 Ευρώ), καθώς και την καταβολή 24 ισόποσων μηνιαίων δόσεων, που αφορούν το υπόλοιπο της οφειλής. Αυτή η εισήγηση έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο κάθε ένας από εμάς, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για όλα τα πρώην μέλη Συμβουλίων και για τον ίδιο το Σύλλογο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την οικονομική υποχρέωση, επιπρόσθετα με τα τρέχοντα έξοδα που έχουν προϋπολογιστεί. Από την άλλη δεν βλέπουμε να υπάρχει οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για να αποφύγει ο Σύλλογος και εσείς τις νομικές αγωγές, άρα οφείλουμε να προχωρήσουμε στο συμβιβασμό, ελπίζοντας να τον αποδεχτεί και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε συνάντηση την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6μμ, στην αίθουσα “Κυριάκος Θεοχάρους” στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Πιστεύω οφείλουμε μέσα από διάλογο και συναντίληψη να πάρουμε σκληρές μεν αποφάσεις, οι οποίες όμως θα αποβούν προς όφελος όλων μας και ειδικότερα του αγαπημένου μας Συλλόγου.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται επιτακτικής ανάγκης.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Χρήστος Πουλλαΐδης

Πρόεδρος»

epistoli FPA

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ