Τώρα να δείξουμε χαρακτήρα

Οι δυο νίκες στο ντέρμπι της πρεμιέρας και στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, κατέδειξαν σε όλους μας πως η φετινή Ανόρθωσις έχει δυνατότητες. Μπορεί να έγιναν αρκετά λάθη φέτος το καλοκαίρι, ίσως να θεωρήθηκε αρκετά νωρίς πως τα οικονομικά και άλλα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα και κατά συνέπειαν η χρονιά χαμένη, ωστόσο εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Προφανώς δεν έχουν διαγραφεί όλα μας τα προβλήματα με μια μονοκονδυλιά επειδή πήραμε έξι βαθμούς. Ιδιαίτερα το οικονομικό, όχι απλά προβληματίζει αλλά μαστίζει το Σωματείο. Πέραν τούτου, οι διαπιστώσεις που είχε κάνει από την αρχή ο Ζόρζε Κόστα, περί ελλείψεων και ανισορροπίας στο ρόστερ, ισχύουν. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια εκ μέρους της διοίκησης αλλά και των εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη, για να περάσουμε τα κριτήρια και να κρατούμε τους παίχτες πληρωμένους στο τέλος κάθε μήνα. Ομοίως, θα απαιτηθεί αρκετή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, ώστε η ομάδα να στέκεται στο ύψος της στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, θα ζητηθεί και από τον κόσμο πίστωση χρόνου και υπομονή στις δύσκολες μέρες.

Για την ώρα, αναγκαιεί να δείξουμε όλοι χαρακτήρα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει μπροστά του ένα σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι την τελευταία αγωνιστική του Οκτώβρη που ταξιδεύουμε στη Λευκωσία για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Αυτό το βατό όμως πρόγραμμα, κρύβει και πολλές παγίδες. Δεν χρειάζεται να θυμίζουμε τα σουηδικής προέλευσης καλοκαιρινά ρεζιλέματα! Η Αλκή με τον ενθουσιασμό της πιτσιρικαρίας στο ΓΣΖ, η πάντα σκληροτράχηλη Δόξα όπου κι αν αγωνίζεται, τα νεοφώτιστα Κούκλια μέσα στην Πάφο και φυσικά ο Εθνικός, δεν είναι ευκαταφρόνητοι αντίπαλοι. Οφείλουν οι παίχτες μας να αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια με τη δέουσα αγωνιστική πειθαρχία και να κάνουν το 4×3 που είναι ο… βαθμολογικός προϋπολογισμός.

Κάθε βαθμός βέβαια, θα κερδηθεί μέσα στο γήπεδο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται τόσο εμείς, όσο και οι διοικούντες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Με παίχτες μισθολογικά ικανοποιημένους και τον κόσμο να δίνει το βροντερό του παρόν στα γήπεδα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας φοβίζει κάτι στη συνέχεια. Αναγνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να είναι εκεί κάθε βδομάδα. Τουλάχιστον όμως στα εντός έδρας παιχνίδια, το Αντώνης Παπαδόπουλος πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτο, με παλμό, να σπρώχνει την ομάδα στο ποθητό αποτέλεσμα.

Το επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή στο ΓΣΖ με την Αλκή. Εκεί, αναμένουμε μια Ανόρθωση σοβαρή, πειθαρχημένη και βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα της παιχνίδια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ