Το τρενάκι της ψυχολογίας

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ξεκίνησε καλά. Από τη μία οι πολλοί και σημαντικοί ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την ομάδα και από την άλλη η ενίσχυση που άργησε να έρθει, έθεσαν πολλά ερωτήματα στον κόσμο της ομάδας για την κατάληξη που θα έχει η φετινή χρονιά. Ξέραμε ότι ο προϋπολογισμός θα κινείτο σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ότι πέρσι  και ήμασταν «έτοιμοι» για μία μεταβατική χρονιά, αφού τα οικονομικά ήταν, και είναι, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Στη συνέχεια όμως ήρθαν στην ομάδα κάποιοι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και έγιναν κάποια ανοίγματα, με αποτέλεσμα η ψυχολογία του κόσμου να ανέβει, όμως η Γκέφλε ήρθε να μας προσγειώσει ανώμαλα και να ρίξει την ψυχολογία όλων μας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλά. Νέα Διοίκηση, νέος προπονητής, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές όμως. Ποδοσφαιριστές με αρκετή ποιότητα, αλλά χωρίς να γνωρίζουμε αν είχαμε το χρόνο στη διάθεσή μας για να διορθώσουμε τα προβλήματά μας και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Το ότι στις πρώτες δύο αγωνιστικές θα αντιμετωπίζαμε Ομόνοια και Απόλλωνα, έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα. Ο νέος προπονητής όμως δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του, βελτίωσε την ομάδα σε μερικούς τομείς και ιδιαίτερα σε αυτό της ψυχολογίας και στην πρώτη αγωνιστική πήραμε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Ομόνοια. Η νίκη αυτή ανέβασε το ηθικό όλων μας και αύριο αντιμετωπίζουμε τον Απόλλωνα σε ένα σημαντικό παιγνίδι για πολλούς λόγους που αναλύσαμε αρκετές φορές.

Βλέπουμε δηλαδή από την αρχή του καλοκαιριού, για να μην πάμε πιο πίσω στο περσινό καλοκαίρι, ότι η ψυχολογία όλων μας ανεβαίνει αλλά και κατεβαίνει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ένα κακό αποτέλεσμα αύριο θα μας φέρει λίγο πιο πίσω από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ένα καλό αποτέλεσμα, θα μας πάρει ακόμα πιο πάνω. Το ότι στην ομάδα τους τελευταίους πολλούς μήνες δεν είχαμε την απαραίτητη ηρεμία, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φθάσουμε εδώ που ήμαστε σήμερα. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε, είναι από εδώ και πέρα να βλέπουμε μόνο το μέλλον και να μην γυρίζουμε πίσω στο παρελθόν όταν έρθει κάποια αποτυχία. Εμείς μόνοι μας να πάρουμε την ομάδα μπροστά χωρίς να σκεφτόμαστε τι έχει προηγηθεί, γιατί αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία τότε θα βάζουμε εμείς οι ίδιοι φραγμό στις δυνατότητές μας.

Πιστεύουμε όμως στους ποδοσφαιριστές, στην ποιότητά τους, και στην προσπάθεια που θα κάνουν για να ανεβάσουν την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει. Ας δώσουμε αύριο μία συνέχεια στην βελτίωση που δείχνουμε και ο κόσμος θα στηθεί ασπίδα και πάλι στην ομάδα. Μία ομάδα με ποδοσφαιριστές που να καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς κρατάμε τις τύχες στα χέρια μας και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Όλοι αύριο λοιπόν στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να πάρουμε τη νίκη και να δούμε το μέλλον με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ