Το σκάουτινγκ του… Απόλλωνα

Μπήκαμε σε εβδομάδα Απόλλωνα, καθώς την Κυριακή φιλοξενούμε τη Λεμεσιανή ομάδα στο Αντώνης Παπαδόπουλος για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιγνίδι με την Ομόνοια έχει ξεχαστεί, και αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας βρίσκεται η ομάδα της Λεμεσού, η οποία φέτος παρουσιάζεται πολύ καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Έρχονται και με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της πρόκρισής τους στους ομίλους του Europa League, και την Κυριακή θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο ως προς την κατάκτηση της νίκης και των τριών βαθμών. Όπως είπαμε, η ομάδα της Λεμεσού φέτος είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, και από όσα έχουμε δει στους αγώνες τους φέτος, αυτά είναι τα δυνατά τους όπλα:

Στημένες φάσεις

Με τον Γκαστόν Σανγκόι να επιστρέφει, καταλαβαίνει κανείς πόσο πιο επικίνδυνος είναι ο Απόλλωνας από τις στημένες φάσεις. Ο Αργεντινός μπορεί να σκοράρει από… παντού ή και να σερβίρει έτοιμα τέρματα στους συμπαίκτες του. Άλλωστε, ξέρουμε από πρώτο χέρι… Υπάρχει ο Γκαρσία, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ψηλό παιγνίδι, κάτι που έδειξε και στην πρεμιέρα απέναντι στον Ερμή όπου σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης από στημένη φάση. Και το πρώτο τέρμα του Απόλλωνα στο παιγνίδι του ΓΣΠ απέναντι στην Νις, προήλθε από φάουλ του Σανγκόι από μία πολύ δύσκολη θέση. Όσο αφορά τη δική μας ομάδα, από πέρσι το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα στις στημένες φάσεις όταν αμυνόμαστε. Στο παιγνίδι με την Ομόνοια είδαμε κάποια βελτίωση καθώς δεν κινδυνέψαμε από τη Λευκωσιάτικη ομάδα από στημένα, παρά το γεγονός ότι είχαν πολλές τέτοιες φάσεις. Φυσικά σε ένα παιγνίδι δεν μπορεί να διαφανεί αν υπάρχει βελτίωση ή όχι, αλλά τουλάχιστον ήταν μία καλή αρχή.

Δύναμη

Η φετινή ομάδα της Λεμεσού φημίζεται για το πολύ δυνατό παιγνίδι της. Δυνατό δεν σημαίνει αντιαθλητικό και η δικιά μας ομάδα θα πρέπει να παρατάξει και αυτή δύναμη την επόμενη Κυριακή στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Υπάρχουν γερά «σκαριά» στην ομάδα της Λεμεσού και αν παρουσιαστούμε «soft», τότε θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως είπαμε όμως, δυνατό παιγνίδι δεν σημαίνει αντιαθλητικό. Ναι, να παίξουμε δυνατά, αλλά οι ποδοσφαιριστές μας να προσέχουν για να μην τιμωρηθούν.

Κοντά οι γραμμές

Αμυντικά, οι γραμμές του Απόλλωνα βρίσκονται πολύ κοντά κάτι που δυσκολεύει την αντίπαλη ομάδα στο να διασπάσει την άμυνά τους και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Χαμντανί ο οποίος… τρέχει για πέντε, και κλείνει τις όποιες τρύπες δημιουργούνται. Για να διασπάσουμε την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα, θα πρέπει όταν μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε γρήγορα και κυρίως από τα άκρα, αφού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Απόλλωνα παρουσιάζεται πολύ δυνατό και αξιόπιστο.

Συμπερασματικά, να πούμε ότι ο Απόλλωνας έχει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά θεωρούμε πως μία καλή Ανόρθωση, ακόμη και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, μπορεί να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Φθάνει να παρουσιαστούμε σοβαροί, παθιασμένοι, συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε το εύκολο λάθος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ