Το… ντέρμπι με την Αλκή

Μπορεί την Κυριακή να αντιμετωπίζουμε την κατά τα φαινόμενα πιο αδύνατη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά όλοι στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να επιτελέσουν το καθήκον τους που είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Αν παρουσιαστούμε στο γήπεδο λες και πάμε στο ΓΣΖ για τουρισμό, τότε δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Οι δύο νίκες με Ομόνοια και Απόλλωνα ήταν πολύ σημαντικές. Όπως αναφέραμε και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος όμως, στα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν, ανεξαρτήτως της κατάστασης των αντιπάλων ομάδων. Ευτυχήσαμε να κάνουμε το δύο στα δύο και να κάνουμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή χρονιά.

Για να έχουν αντίκρισμα οι δύο νίκες αυτές όμως, θα πρέπει στα επόμενα τέσσερα παιγνίδια, μέχρι το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, να παρουσιαστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι για να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα. Άλλωστε, για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα οφείλεις να μην χάσεις βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιγνίδια, με τα παιγνίδια πέρσι με Σαλαμίνα και Εθνικό να χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου.

Καμία υποτίμηση δεν πρέπει να υπάρξει προς την Αλκή. Ας θεωρήσουμε πως είναι ένα… ντέρμπι και πως για να πάρουμε τη νίκη πρέπει να ιδρώσουμε όπως ιδρώσαμε με Ομόνοια και Απόλλωνα. Οι φανέλες δεν παίρνουν τις νίκες από μόνες τους. Οι ποδοσφαιριστές της Αλκής θα αγωνιστούν με άγνοια κινδύνου, και τέτοιες ομάδες είναι επικίνδυνες.

Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Ζόρζε Κόστα. Να παρουσιάσει μία Ανόρθωση η οποία δεν θα κάνει «διακρίσεις», με τους ποδοσφαιριστές του να τα δίνουν όλα σε κάθε παιγνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για τον ίδιο και για την ομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ