Τα στοιχήματα του Ζόρζε Κόστα

Πρώτο τεστ θετικό για τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος το Σάββατο εξασφάλισε την ηρεμία της ομάδας για δύο εβδομάδες, μέχρι τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα. Με τα όσα προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες, ο Ζόρζε Κόστα θα πρέπει να εξοικειωθεί με αυτό, δηλαδή ότι για τις πρώτες εβδομάδες η ηρεμία της ομάδας θα «κρίνεται» σε κάθε Σαββατοκύριακο και στους αγώνες που θα δίνουμε, μέχρι να υπάρχει μία γενικότερα καλή εικόνα της ομάδας. Πέρασε με θετικό τρόπο το πρώτο τεστ ο Ζόρζε Κόστα απέναντι στην Ομόνοια και τώρα έχει να δώσει το δεύτερο του τεστ, απέναντι στον Απόλλωνα και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Τα προβλήματα θα είναι λιγότερα για τον Πορτογάλο προπονητή, οι απαιτήσεις όμως του κόσμου θα είναι περισσότερες. Οι περισσότεροι από εμάς πήγαν στο Αντώνης Παπαδόπουλος το προηγούμενο Σάββατο ελπίζοντας να μην δούμε την Ανόρθωση που είδαν στη Σουηδία και στα φιλικά που ακολούθησαν πριν αναλάβει ο Κόστα. Ναι μεν όλοι θέλαμε τη νίκη, αλλά με όσα είδαν τα μάτια μας ήμασταν «συμφιλιωμένοι» με την ιδέα της καλής αγωνιστικής παρουσίας ασχέτως αποτελέσματος. Σίγουρα, είδαμε περισσότερα από ότι αναμέναμε, για αυτό και οι απαιτήσεις του κόσμου, δικαιολογημένα ή όχι, θα είναι περισσότερες στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Τι αναμένουμε να δούμε λοιπόν;

Μία εξίσου παθιασμένη Ανόρθωση

Στο παιγνίδι με την Ομόνοια, ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που είδαμε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να αγωνίζονται με τέτοιο πάθος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μάλιστα απέναντι στην Ομόνοια, αλλά το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα ήταν παθιασμένοι δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Ζητούμε και απαιτούμε από τους ποδοσφαιριστές μας να δείξουν το ίδιο πάθος και στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα όπως και σε όλα τα παιγνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο κόσμος θα χειροκροτήσει μία Ανόρθωση που πάλεψε έστω και αν έχασε και ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να έχει τους ποδοσφαιριστές του στην «πρίζα».

Ακόμη καλύτερη αμυντική συμπεριφορά

Ίσως το μεγαλύτερο αγωνιστικό «πρόβλημα» για τον Πορτογάλο τεχνικό στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Μάκος και Άντιτς τα πήγαν εξαιρετικά στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Παβίσεβιτς και Ζόρζε αναμένεται να είναι έτοιμοι μέχρι το παιγνίδι με τη Λεμεσιανή ομάδα. Θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Πορτογάλος, θα διατηρήσει το ίδιο ή θα επιλέξει να κάνει μία προσθαφαίρεση; Ο Απόλωνας μεσοεπιθετικά δείχνει να είναι καλύτερος από την Ομόνοια αυτή τη στιγμή, και σίγουρα το αμυντικό κενό που έχουμε αριστερά, καθώς ο Ανδρέας Αβραάμ δεν είναι ακραίος αμυντικός, μπορεί να στοιχήσει στο παιγνίδι. Μία επιλογή που έχει ο Πορτογάλος, είναι να μετατοπιστεί ο Άντιτς αριστερά που σίγουρα αμυντικά είναι πολύ καλύτερος από τον Αβραάμ, και να επανέλθει στο κέντρο της άμυνας ένας εκ των Παβίσεβιτς ή Ζόρζε και να παραμείνει ο Μάκος, ή ο Μάκος να πάει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και Παβίσεβιτς και Ζόρζε να κάνουν το ντεμπούτο τους στο φετινό πρωτάθλημα. Άποψή μας είναι ότι θα προτιμήσει την πρώτη επιλογή ο Ζόρζε Κόστα έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές στην αμυντική γραμμή η οποία τα πήγε καλά στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Εκμετάλλευση Κολαούτι – Γκαρσία

Στο παιγνίδι με την Ομόνοια ο Γκονζάλο Γκαρσία δεν ήταν στους διακριθέντες καθώς κλείστηκε πολύ καλά από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, ενώ ο Κολαούτι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά μέσα στη μικρή περιοχή άσχετα αν έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα με τα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις. Η αμυντική συμπεριφορά του Απόλλωνα σίγουρα είναι καλύτερη από αυτή της Ομόνοιας και ο Πορτογάλος θα πρέπει να παρουσιάσει μία ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές – βαρόμετρα για τη φετινή Ανόρθωση.

Συμπερασματικά, το παιγνίδι με τον Απόλλωνα θα είναι ακόμη δυσκολότερο από αυτό με την Ομόνοια. Στόχος όμως είναι η νίκη, και αν έρθει τότε η ψυχολογία στο στρατόπεδο της ομάδας μας θα ανεβεί ακόμη περισσότερο. Ο Ζόρζε Κόστα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ώστε να παρουσιάσει μία ακόμα καλύτερη Ανόρθωση, κάτι που ευελπιστεί να δει ο κόσμος της ομάδας στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ