Τα μέτρα της Αστυνομίας για την Κυριακή

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Αστυνομίας γνωστοποιεί στο κοινό και κυρίως στους οπαδούς της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από την κοινού συνάντηση με εκπροσώπους της ομάδας μας και του Απόλλωνα ενόψει του επικείμενου αγώνα στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ –  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 2013 και ώρα 18:00 στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι :

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ θα
1. παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα  και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θα παραχωρηθούν, η Δυτική, η Νότια και η Ανατολική Κερκίδα.

2. Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν  η ώρα 16:30. Λόγω και της  καθυστέρησης που παρατηρείται από την λειτουργία του ηλεκτρονικού
συστήματος ελέγχου των εισιτηρίων, καλούνται οι οπαδοί και των δύο  ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο και οπωσδήποτε πριν τις 17:00 ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τον αγώνα. Οι οπαδοί καλούνται να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις και οδηγίες της αστυνομίας.

3. Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους από το στάδιο οι οπαδοί καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής δρομολόγια:

α) Οι οπαδοί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ που θα έρχονται από Λεμεσό να στρίψουν από τον Κυκλικό Κόμβο Κ. Χωριού αριστερά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Από εκεί να στρίψουν δεξιά και να ακολουθήσουν ευθεία πορεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του σταδίου ΓΣΖ Από τον Κυκλικό Κόμβο ΓΣΖ  να κατευθυνθούν αριστερά μέχρι το τέρμα του δρόμου και ακολούθως δεξιά μέχρι τον κυκλικό κόμβο του σταδίου Αμμόχωστος. Από εκεί να στρίψουν αριστερά στην λεωφόρο Λύσου Σανταμά που οδηγεί κατευθείαν στην κερκίδα τους.

β) Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα έρχονται από Λεμεσό να προχωρήσουν ευθεία από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, να περάσουν τα φώτα τροχαίας της πυροσβεστικής  και τα φώτα Ορφανίδη και στα επόμενα φώτα να στρίψουν δεξιά. Να προχωρήσουν ευθεία μέχρι τα επόμενα φώτα και ακολούθως να στρίψουν ξανά δεξιά και μετά από τα φώτα τροχαίας της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων αριστερά
για να εισέλθουν στην λεωφόρο Παπανικολή. Από εκεί μπορούν να κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε κερκίδα της ομάδας τους επιθυμούν. Το ίδιο θα πρέπει να κάμουν, δηλ να χρησιμοποιήσουν την Λεωφόρο
Παπανικολή, και οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα προέρχονται από περιοχές εντός της Λάρνακας. Μόνο όσοι θα εισέλθουν στην Ανατολικήκερκίδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις παρόδους του Συν/σμου Αγίων Αναργύρων.

γ) Για την δική τους ασφάλεια, οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να αποφύγουν την Λεωφόρο Λύσου Σανταμά και οι οπαδοί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ να αποφύγουν την Λεωφόρο Παπανικολή

δ) Η Λεωφόρος Παπανικολή θα αποκοπεί για την Τροχαία κίνηση και για τις δύο κατευθύνσεις από την συμβολή της με την οδό Λύσου Σανταμά (Κέντρο Ακτύπητος) μέχρι και την συμβολή της με την είσοδο του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται πίσω από την Νότια κερκίδα.

ε) Οι οπαδοί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στην λεωφόρο Λύσου Σανταμά κατά τρόπο όμως που να μην εμποδίζουν την τροχαία κίνηση.

στ) Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον χώρο στάθμευσης πίσω από την Νότια κερκίδα καθώς και την Λεωφόρο Παπανικολή και τις παρόδους στην Νότια και Ανατολική πλευρά του σταδίου.

4. Δεν θα ανοίξουν ταμεία στο στάδιο για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και γι’ αυτό καλούνται να μην προσέλθουν στο στάδιο αν δεν έχουν εξασφαλίσειαπό προηγουμένως εισιτήριο σύμφωνα και με την ηλικία τους. Η είσοδος στους οπαδούς θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.

5. Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου. Η είσοδος πανό που δεν παραβιάζουν τις πρόνοιες του Νόμου θα επιτρέπεται μόνο μέχρι η ώρα 17:00. Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

6. Για την φύλαξη οποιονδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο θα υπάρχει κατάλληλος χώρος φύλαξης στο στάδιο όπου μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα.

β) Για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ το σημείο αυτό θα είναι το ταμείο των φιλοξενουμένων το οποίο βρίσκεται δίπλα από την είσοδο της Βόρειας και κερκίδας και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό και ΟΧΙ για την πώληση εισιτηρίων. Για τους οπαδούς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ το σημείο φύλαξης αντικειμένων θα είναι τα ταμεία της ομάδας.

7. Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια.  Η Αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. ”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ