Salut Bruno Cheyrou

Το ποσό των 262 χιλιάδων ευρώ επεδίκασε η δικαστική της UEFA στον Μπρούνο Σεϊρού, το Γάλλο οργανωτικό μέσο που ήρθε στην ομάδα μας το Γενάρη του 2010, για να φύγει έξι μήνες αργότερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο Γάλλος είχε ενταχθεί στην ομάδα του Σλάβο Μούσλιν στην προσπάθεια να χτυπήσουμε ρέστα για τον τίτλο, είχε λεχθεί ότι δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ομάδας, αλλά θα πληρώνεται από μέλη του Συμβουλίου. Το Μάιο του 2010 η διοίκηση Δημητρίου υπό το βάρος της απώλειας πρωταθλήματος παραιτείται και αναλαμβάνει η διοίκηση Κούσιου. Ο Γάλλος παραμένει στο δυναμικό του Σωματείου, με ένα συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας (είχε υπογράψει  για 18 μήνες) που αγγίζει τις €500 χιλιάδες τον χρόνο!

Η προετοιμασία ξεκινά και ο Σεϋρού είναι άφαντος. Βρίσκεται στη Γαλλία, προσπαθώντας να διεκπεραιώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Μέσω του νομικού συμβούλου της ομάδας Γιώργου Χριστοφίδη, αποστέλλεται επιστολή στον ίδιο και το μάνατζέρ του, όπως παρουσιαστεί εντός τριών 24ώρων στις προπονήσεις, ωστόσο οι επιστολές δεν απαντούνται καν.

Ακολουθεί η λιτή ανακοίνωση του Σωματείου: «Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει τον μονομερή τερματισμό συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Μπρούνο Σεϊρού λόγω της μη προσέλευσής του στις προπονήσεις της ομάδας ως όφειλε. Η συγκεκριμένη αδικαιολόγητη συμπεριφορά του, συνιστά σοβαρότατη παράβαση τόσο των εσωτερικών κανονισμών όσο και των όρων του συμβολαίου του.»

Αργότερα, ο Σεϊρού επανέρχεται και αξιώνει μέσω της UEFA ολόκληρο το συμβόλαιό του, με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να του επιδικάζει το προαναφερθέν ποσό των €262 χιλιάδων. Η ποινή είναι βέβαια εφέσιμη μόνο που για την έφεση απαιτείται η επιπλέον καταβολή του ποσού των €10 χιλιάδων. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε 45 ημέρες να του καταβάλουμε το ποσό, γι’ αυτό και δεν είναι στα κριτήρια Σεπτεμβρίου αλλά Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα από το Anorthosis24 είχαμε κάνει πρώτη φορά στις 2 Μαΐου! Συνεπώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα ερωτήματα πάντως που θέταμε από τότε… παραμένουν αναπάντητα. Ακόμα και στη Γενική Συνέλευση της 15ης Μαΐου που τέθηκαν, δεν απαντήθηκαν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ