Ρικάρδο Λαβόρδε: «Αν με θέλει ο κόσμος»

Το anorthosis24.net επικοινώνησε με τον πρώην σταρ της ομάδας Ρικάρδο Λαβόρδε ο οποίος δήλωσε ότι επιστρέφει φτάνει να νοιώσει την αγάπη του κόσμου.  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το καλοκαίρι ο Λαβόρδε δέχεται δελεαστικότατη πρόταση από την Κρασνοντάρ Ρωσίας. Οικονομική πρόταση που κάλυπτε πλήρως τον ποδοσφαιριστή και αρκετά την ομάδα μας, και έτσι πάρθηκε από κοινού η απόφαση για μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στην ρώσικη ομάδα έναντι του ποσού των €1.200.000.

Στην ομάδα της Ρωσίας προπονητής τότε ήταν ο γνώριμος μας Σλάβολιουμπ Μούσλιν, ο οποίος ήθελε διακαώς τον Λαβόρδε και τον υπολόγιζε για το αρχικό της  σχήμα. Όλα αυτά μέχρι τις 09-08-2013 οπόταν και ο Σέρβος απολύθηκε από την Κρασνοντάρ η οποία με την πάροδο 2 ημερών προσέλαβε τον Όλεγκ Κονόνοφ.

Από την μέρα που πάτησε στο Κρασνοντάρ ο Λευκορώσος προπονητής, αναίτια παραγκώνισε τον Ρικάρδο Λαβόρδε. Μπορεί να δήλωσε δημοσίως ότι υπολογίζει στον Κολομβιανό, μα κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αξιοσημείωτο δε,  είναι το γεγονός ότι η τελευταία φορά που έδωσε χρόνο συμμετοχής ήταν στις 31/08 όταν ο Λαβόρδε αντικατέστησε τον Ζοαζίνιο στο 82 λεπτό,  στην νίκη με 3-0 κόντρα στην Βόλγα.

laborde dolce

Εδώ να ενημερώσουμε για μια σημαντική παράμετρο. Το πρωτάθλημα της Ρωσίας θα διακοπεί από τις 06/12/2013 μέχρι τις 08/03/2014, ενώ με την επανέναρξη του η Κρασνοντάρ θα έχει να δώσει ακόμη 11 αγώνες μέχρι το τέλος της περιόδου.  Όσο αφορά την «νεκρή περίοδο» ο Λαβόρδε εκδήλωσε επίσημα την επιθυμία του όπως προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα μας.(η πρώτη μας αναφορά)

Από  την χθεσινή μας συνομιλία διαφάνηκε ότι ο Λαβόρδε θέλει να επιστρέψει στην ομάδα μας,  για να αγωνιστεί έστω ως δανεικός και να την βοηθήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ζήτησε πρώτα από όλα να γνωρίζει αν ο κόσμος της Ανόρθωσης επιθυμεί την επιστροφή του ενώ έκλεισε με ευχές και ευχαριστίες για τον κόσμο της ομάδας. «Πάντα μαζί»  ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Πάντως, από πλευράς διοικούντων είναι βέβαιο ότι δεν θα έλεγαν όχι σε ένα τέτοιο σενάριο, επιστροφής δηλαδή του ποδοσφαιριστή ακόμα και ως δανεικός. Είναι όμως στη μέση το οικονομικό. Όπως είπε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας Χρίστος Πουλλαΐδης χαριτολογώντας: “Αν μας τον δίνουν δωρεάν, γιατί όχι;”. Αν και πιστεύεται ότι σε τέτοια περίπτωση η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει για να επιστρέψει ο παίκτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ