Πρώτο πραγματικό τεστ

Το σημερινό παιγνίδι της ομάδας μας απέναντι στην Αλκή είναι το πρώτο πραγματικό τεστ του Ζόρζε Κόστα και των ποδοσφαιριστών του. Με Ομόνοια και Απόλλωνα ήταν ντέρμπι, παιγνίδια τα οποία είναι τριπλής παραλλαγής ανεξαρτήτου κατάστασης των ομάδων που τίθενται αντιμέτωπες. Σήμερα όμως η Ανόρθωση είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, και το πραγματικό τεστ θα είναι η αντιμετώπιση του παιγνιδιού από ποδοσφαιριστές και προπονητή.

Οι νίκες στα ντέρμπι είναι περισσότερο νίκες ψυχολογίας, αφού διαχρονικά ο πρωταθλητής είναι αυτός που έχει τις λιγότερες απώλειες στα παιγνίδια με τις μικρότερες ομάδες. Σήμερα λοιπόν, καθώς και τα τρία παιγνίδια που ακολουθούν πριν το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, είναι το μεγαλύτερο τεστ που έχει μπροστά του ο Ζόρζε Κόστα. Να παρατάξει δηλαδή μία ομάδα χωρίς κανένα ίχνος υποτίμησης απέναντι στον αντίπαλό του και να βάλει στην σακούλα ακόμη τρεις βαθμούς.

Ο Ζόρζε Κόστα είχε δύσκολο έργο την προηγούμενη εβδομάδα. Να «αποβάλει» από όλους στην ομάδα τον ενθουσιασμό μετά τις νίκες στα ντέρμπι και να ετοιμάσει για σήμερα μία σοβαρή Ανόρθωση. Άλλωστε, ο Πορτογάλος είδε από πρώτο χέρι πέρσι τι συνέβη στη νέα του ομάδα όταν ο παραπάνω ενθουσιασμός από ότι έπρεπε έφερε τη χαλάρωση στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Για να δούμε λοιπόν αν μάθαμε από τα λάθη μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ