Πιο σοβαροί, πιο σταθεροί

Μια ομάδα που θέλει να λέγεται και να είναι μεγάλη, δεν μπορεί να έχει τόσες πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Δεν αναφερόμαστε μόνο στη διαφορά του πρώτου από το δεύτερο ημίχρονο του ψεσινού αγώνα, αλλά γενικότερα στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.

Με τον Απόλλωνα κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και σβήσαμε τις μηχανές στο δεύτερο. Με την Αλκή μετά από ένα υποφερτό ημίχρονο ήμασταν σκορποχώρι στο δεύτερο, μέχρι που οι κινήσεις του πάγκου άλλαξαν τα πράγματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ψες, η στάμνα που πήγε 2-3 φορές στη βρύση έσπασε… ξανά. Όπως είχε σπάσει το σταμνί και στη Σουηδία, η οποία φαίνεται δεν έχει γίνει ακόμα μάθημα, αφού η Δόξα θα μπορούσε άνετα να πάρει διαφορά 3-4 τερμάτων από το ημίχρονο!

Ο Ζόρζε Κόστα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, παρουσιάζοντας μια Ανόρθωση στις πρώτες δυο αγωνιστικές που ήταν πέραν των προσδοκιών μας, λαμβανομένων υπόψιν όσων προηγήθηκαν το καλοκαίρι. Την περασμένη βδομάδα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους ποδοσφαιριστές του αφού, πέραν από το τρίποντο, τίποτα δεν τον άφησε ικανοποιημένο από την παρουσία της Ανόρθωσης στο ΓΣΖ κόντρα στην Αλκή. Φαίνεται όμως, πως οι προειδοποιήσεις του δεν λήφθηκαν υπόψιν όσο έπρεπε.

Η Ανόρθωσις δεν μπορεί να είναι ομάδα του εικοσαλέπτου. Οφείλουμε να βρούμε σταθερότητα στην απόδοσή μας, να διατηρούμε έναν κατά το δυνατό σταθερό ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Έπειτα, δεν μπορούμε να «επιλέγουμε» αντιπάλους με τους οποίους θα δώσουμε δυνάμεις κι άλλους που θα κάνουμε… περίπατο. Όποια ομάδα κι αν βρίσκεται απέναντί μας, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Η μανία που έχουμε με μια νίκη να θεοποιούμε τους πάντες και με μια απώλεια να φέρνουμε την καταστροφή, πρέπει να εκλείψει: Από κόσμο, διοίκηση, ΜΜΕ, τους πάντες!

Η ήττα πονάει, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ένα αντίπαλο όπως η Δόξα και πολύ περισσότερο μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Δεν υπάρχουν «καλά» σε μια τέτοια ήττα, δεν είναι όμως και η συντέλεια του κόσμου. Βρισκόμαστε μόλις ένα βαθμό από την κορυφή, δεδηλωμένος στόχος είναι η νίκη στο εκάστοτε επόμενο παιχνίδι και έχουμε δώσει διαπιστευτήρια σε ντέρμπι. Πλέον, οφείλουμε να δούμε τη συνέχεια προσγειωμένα – έστω και ανώμαλα – με περισσότερη σοβαρότητα και προσπάθεια για σταθερότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ