Μαραγκός: «Έχουμε τον πρώτο λόγο»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρίστος Μαραγκός στην νέα ενημερωτική ιστοσελίδα www.tothemaonline.com μίλησε για την πορεία του προς και από το Παπαδόπουλος, την σημασία του αγώνα με τον Απόλλωνα μετά και την νίκη στο ντέρμπυ με την Ομόνοια αλλά έστειλε και το μήνυμα του προς τον κόσμο των δυο ομάδων που θα παρευρεθούν στο γήπεδο.

Αυτούσια η συνέντευξη του αρχηγού

Ο Χρίστος Μαραγκός είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στον Απόλλωνα και στην Ανόρθωση. Όπως για παράδειγμα ο Ιωσηφίδης και ο Παπαβασιλείου. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Μαραγκό που μίλησε στο www.tothemaonline.com για το αυριανό πολύ μεγάλο ντέρμπι Ανόρθωσης-Απόλλωνα και όχι μόνο…

Ο διεθνής μέσος της Ανόρθωσης είναι γνωστό ότι ποδοσφαιρικά «γεννήθηκε» στον Απόλλωνα στον οποίον αγωνίστηκε παρακαλώ από τα 10 του χρόνια μέχρι και τα 22. Από την αρχή θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο μαζί τότε με τον Μακρίδη. Μέχρι και σήμερα ακολούθησε μια πορεία μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης με ενδιάμεσους σταθμούς την ΑΕΚ και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Στην Ανόρθωση συγκεκριμένα είναι η τρίτη φορά που επανεντάσσεται στο δυναμικό της.

maragkos

Αλήθεια τι σημαίνει για τον Χρίστο Μαραγκό ο Απόλλωνας και η Ανόρθωση; Ο ίδιος θα μας πει:

«Είναι σίγουρα οι δύο ομάδες που σημάδεψαν την καριέρα μου και οι δύο ομάδες που αγάπησα. Στον Απόλλωνα ξεκίνησα, αλλά πιστεύω στην Ανόρθωση γνώρισα την καταξίωση αλλά και περισσότερο την διάκριση. Είναι η ομάδα που πιστεύω ότι αγαπήθηκα περισσότερο από τον κόσμο της και όπως είπα γνώρισα περισσότερο την διάκριση κερδίζοντας τίτλους αλλά και διακρίσεις στην Ευρώπη. Με δυο λόγια δέθηκα και ταίριαξα περισσότερο με αυτή την ομάδα».

Έχει ιδιαιτερότητα αλλά …

Αλήθεια όταν κληθείς να αγωνιστείς σε ένα παιχνίδι Ανόρθωσης-Απόλλωνα νιώθεις κάτι το διαφορετικό από ότι σε άλλα παιχνίδια ;

«Ναι είναι κάτι που έχει την δική του ιδιαιτερότητα και θα ήταν ψέμα αν έλεγα κάτι το διαφορετικό. Όπως είπα είναι οι δύο ομάδες που σημάδεψαν την καριέρα μου. Όμως από την στιγμή που είμαι καθαρά επαγγελματίας δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου για να κερδίσει η ομάδα που αγωνίζομαι. Παράδειγμα αν κληθώ να αγωνιστώ στο προσεχές μεταξύ μας ντέρμπι θα τα δώσω όλα για να κερδίσει η Ανόρθωση».

Όταν πέρσι έφυγες από την Ανόρθωση, με τον τρόπο που έφυγες και πήγες στην ΑΕΚ, πολύ λίγοι υπολόγιζαν ότι θα επέστρεφες στην ομάδα της Αμμοχώστου. Μέτρησε το συναίσθημα ;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα κανένα παράπονο και κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ όπου πέρασα μια καταπληκτική χρονιά και ευχαριστώ τους ανθρώπους της αλλά και τον κόσμο της. Όμως όταν μου έγινε πρόταση για να επιστρέψω στην Ανόρθωση δεν το σκέφθηκα και πολύ. Έφυγα πέρσι όχι με τον καλύτερο τρόπο από μια ομάδα που αγάπησα και το συναίσθημα ήταν ένας από τους λόγους. Όμως σαν επαγγελματίας και άνθρωπος φιλόδοξος έβλεπα ότι η Ανόρθωση θα μπορούσε να μου δώσει περισσότερα πράγματα σαν ποδοσφαιριστής παρά η ΑΕΚ που επαναλαμβάνω πέρασα μια εξαιρετική χρονιά και δεν έχω κανένα παράπονο».

Η νίκη επί της Ομόνοιας…

Επιστρέφοντας στην Ανόρθωση η αρχή ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολη με τον απίστευτο αποκλεισμό από την Γκέλφε και τα επακόλουθα της. Πως το βίωσες αυτό;

«Ήταν όντως πολύ δύσκολο και όπως όλοι στην Ανόρθωση είχα νιώσει την απογοήτευση και την πίκρα. Όμως ευτυχώς τα πράγματα στη συνέχεια έφτιαξαν και η νίκη μας πάνω στην Ομόνοια ήταν σπουδαία και πολύ σημαντική από κάθε άποψη. Κερδίσαμε ένα ντέρμπι με καλή απόδοση και αυτό έφερε πίσω την αυτοπεποίθηση μας και κερδίσαμε και τον κόσμο. Ήταν κάτι που το χρειαζόμαστε μετά τον αποκλεισμό μας στην Ευρώπη».

maragkos

Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά μια τυχόν δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι η λογική λέει ότι αποκτάτε δυναμική. Έτσι είναι;

«Είναι απόλυτα σωστό. Μια δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία σε ντέρμπι πιστεύω ότι θα μας δώσει μεγάλη δυναμική. Όχι πως θα κριθεί τίποτα γιατί ο δρόμος είναι μακρύς. Όμως θα έχουμε το απόλυτο από την στιγμή που ακολουθούν παιχνίδια με πιο βατούς αντιπάλους όπου με λίγη προσοχή θα τα κερδίσουμε οπότε θα κάνουμε το πολύ καλό ξεκίνημα που θέλουμε. Θα μας δώσει ψυχολογία και ο κόσμος θα μας πιστέψει περισσότερο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, διαθέτουμε πολύ καλούς παίκτες και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε στους πρωταγωνιστές».

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα ελκυστικό ντέρμπι. Μια Ανόρθωση που προέρχεται από νίκη επί της Ομόνοιας και ένας Απόλλωνας περήφανος Ευρωπαίος. Πως το βλέπεις εσύ;

«Πιστεύω ότι είναι πιο ντέρμπι από το άλλο της αγωνιστικής γιατί κουβαλά και κάποια πράγματα από πίσω του. Σωστά το έθεσες. Εμείς προερχόμαστε από μεγάλη και καθαρή νίκη επί της Ομόνοιας και ο Απόλλωνας από την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με αυτά τα δεδομένα είναι ένα ντέρμπι που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και το γήπεδο θα είναι γεμάτο».

Από εμάς εξαρτάται…

Είναι ένα παιχνίδι τελικά τριπλής παραλλαγής όπως το έθεσε και ο προπονητής του Απόλλωνα;

«Μπορεί για τους περισσότερους να είναι έτσι αλλά πιστεύω ότι η Ανόρθωση έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μέσα στο γήπεδο μας και μπροστά στον κόσμο μας που σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα και αν έχουμε την ίδια απόδοση και το ίδιο πάθος όπως με την Ομόνοια πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Ο Απόλλωνας έδειξε ότι είναι μια αρκετά καλή ομάδα με καλούς παίκτες αλλά από εμάς εξαρτάται…»

Που θα κριθεί νομίζεις το παιχνίδι ;

«Θα κριθεί στην δύναμη αλλά πιστεύω ότι η ομάδα που θα παίξει πιo έξυπνα θα κερδίσει. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτή η ομάδα».

Το μήνυμα σου στον κόσμο και των δύο ομάδων;

«Μπορεί να είναι ντέρμπι και οι δύο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν αλλά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Απόλλωνα. Ο κόσμος επιβάλλεται να δείξει αθλητοπρέπεια και να έχουμε ένα παιχνίδι χωρίς έκτροπα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ