Λαβόρδε: «Αν τα φέρει η ζωή να επιστρέψω, γιατί όχι;»

Συνέντευξη στην εφημερίδα GOAL έδωσε ο Ρικάρντο Λαβόρδε ο οποίος μίλησε για πολλά πράγματα. Εμείς σας παραθέτουμε μερικά από τα όσα ειπώθηκαν από τον Κολομβιανό στη συνέντευξη.

Σε ερώτηση αν συνεχίζει να παρακολουθεί την ομάδα

Είναι ποτέ δυνατόν να μην ενδιαφέρομαι; Σ’ αυτήν την ομάδα πέρασα τρία χρόνια. Έχω άριστες σχέσεις με όλους. Οι πρώην συμπαίκτες μου είναι φίλοι και αδελφοί, ο κόσμος είναι υπέροχος… Ξέρω για την ιστορία της Ανόρθωσης, για την Αμμόχωστο που όλοι αγαπούν. Αν δεν ενδιαφερόμουν θα ήμουν αχάριστος

Για το ξεκίνημα της Ανόρθωσης

Ήταν εξαιρετικά αποτελέσματα. Και η νίκη επί της Ομόνοιας και η νίκη επί του Απόλλωνα. Είναι δύο μεγάλες ομάδες. Συγχαρητήρια σε όλους. Και στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα.

Για τον αποκλεισμό στην Ευρώπη

Μετά το 3-0, ήμουν βέβαιος ότι η Ανόρθωση θα περάσει. Είδα το αποτέλεσμα, 4-0, στο ίντερνετ και δεν το πίστευα. Νόμισα ότι είχε γίνει κάποιο λάθος. Σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε όλοι. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ο προπονητής ή ο πρόεδρος. Φταίνε και οι παίχτες, και ο προπονητής και η διοίκηση. Νομίζω ότι τώρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Το έχουν ξεπεράσει.

Για την περσινή «αυτοκτονία»

Δεν είναι δικαιολογία, αλλά όλοι είδαν πως μας αντιμετώπισε η διαιτησία σε κάποια παιγνίδια. Θα αναφερθώ μόνο στους αγώνες με τη Νέα Σαλαμίνα και την Άχνα. Με τη Σαλαμίνα δεχθήκαμε δύο τέρματα, το ένα χέρι, το άλλο οφσάιντ! Με την Άχνα χάσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες, αλλά οι αντίπαλοι σκόραραν ένα γκολ οφσάιντ και δεν μας έδωσαν πέναλτι. Σε πολλά παιγνίδια οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν σωστά την Ανόρθωση. Οκέι, μόνοι μας χάσαμε το πρωτάθλημα αλλά όλοι παραδέχθηκαν ότι αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Κι εμείς έπρεπε να είμαστε πιο σωστοί.

Για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του

Κι εγώ τους αγαπώ. Μου πρόσφεραν τόσα πολλά. Για τρία χρόνια με βοήθησαν αφάνταστα. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, το ίδιο θα έκανε. Αν κάποτε επιστρέψω, θα είναι μεγάλη η χαρά μου να παίξω και πάλι για αυτούς τους ανθρώπους.

Για το αν πιστεύει πως θα επιστρέψει κάποια μέρα

Γιατί όχι; Τώρα είμαι αφοσιωμένος στη νέα μου ομάδα. Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω, αλλά αν τα φέρει η ζωή να επιστρέψω, γιατί όχι; Είμαι δεμένος με την Κύπρο.

Αργότερα μέσα στην ημέρα θα δημοσιευθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ