ΚΟΠ: Κεκλεισμένων για ρατσιστικές συμπεριφορές!

Με ανακοίνωση του επικεφαλής πειθαρχικού εισαγγελέα της ΚΟΠ, Αριστοτέλη Βρυωνίδη, σωματεία και φίλαθλοι προειδοποιούνται για τις αυστηρότατες ποινές που επισύρουν ρατσιστικές συμπεριφορές στα γήπεδα. Ποινές που φτάνουν τις 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και την κεκλεισμένων των θυρών τιμωρία μόλις στη δεύτερη παραπομπή!

Ήδη, η Ανόρθωσις έχει παραπεμφθεί μία φορά στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ομόνοια και έχει τιμωρηθεί με 5 χιλιάδες ευρώ, λόγω ανάρτησης πανό ρατσιστικού περιεχομένου. Πλέον, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί! Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τέτοια συμπεριφορά, αλλιώς η ποινή θα είναι εξοντωτική για το Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρυωνίδη:

«Με την έναρξη του Πρωταθλήματος θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλα τα σωματεία αναφορικά με τα θέματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και/ή μετάδοσης ρατσιστικών μηνυμάτων και/ή ανάρτησης ρατσιστικών συμβόλων, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Η UEFA έχει προβεί σε έντονες συστάσεις προς όλες τις Ομοσπονδίες, ούτως ώστε οι σχετικές πρόνοιες των πειθαρχικών κανονισμών να προβλέπουν αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές.
Ήδη με σχετική τροποποίηση των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ, προβλέπεται ότι σε περίπτωση πρώτης καταδίκης, για τέτοιου είδους συμπεριφορές η ελάχιστη ποινή είναι € 5,000 πρόστιμο.
Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης, η μίνιμουμ ποινή ανέρχεται σε € 50,000 πρόστιμο και ταυτόχρονα η διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι ποινές φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση βαθμών.
Ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα σωματεία να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να προβαίνουν σε όλες τις προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή τέτοιου είδους συμπεριφορών».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η απόφαση δεν είναι θέμα ΚΟΠ, αλλά υπάρχουν συστάσεις της UEFA που ισχύουν από την 1η Ιουνίου. Μπορείτε να δείτε τον αντιρατσιστικό κώδικα εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ