Η νεκρή… περίοδος

Είναι γεγονός ότι και στα τρία παιγνίδια που δώσαμε μέχρι σήμερα, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου παρατηρήθηκε μία… νεκρή περίοδος από μέρους της ομάδας μας. Αν και με την Ομόνοια δεν φάνηκε αρκετά καθώς ούτε η ομάδα της Λευκωσίας έκανε κάτι το ιδιαίτερο, με Απόλλωνα πρωτίστως καθώς και με την Αλκή στα πρώτα εικοσάλεπτα της επανάληψης η ομάδα είχε κάποια καθίζηση η οποία ευτυχώς δεν στοίχησε.

Θεωρητικά το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε λόγω της κούρασης των ποδοσφαιριστών. Φυσικά δεν δικαιολογείται μία ομάδα να παρουσιάζει σημεία κοπώσεως με την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά στη δική μας περίπτωση κάποια γεγονότα το δικαιολογούν σε κάποιο βαθμό.

Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της και στο πιο βασικό της στάδιο, αυτό στην Ολλανδία, παρέμεινε εκεί μόνο για ένα δεκαήμερο. Μετά από λίγες εβδομάδες ήρθε ο αποκλεισμός από την Γκέφλε, και για σχεδόν ένα μήνα η ομάδα ήταν στον αυτόματο πιλότο. Είναι λογικό όταν εν μέσω της προετοιμασίας όλα σταματούν να κυλούν, τότε η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών δεν θα είναι αυτή που έπρεπε να είναι.

Στα πρώτα ημίχρονα των πρώτων δύο παιγνιδιών του πρωταθλήματος είδαμε μία Ανόρθωση η οποία πίεζε συνεχώς, είχε την κατοχή της μπάλας και επιβλήθηκε επί των αντιπάλων της. Συνεπακόλουθο αυτού ήταν στην επανάληψη να υπάρχει η φυσιολογική κούραση λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Στα τελευταία στάδια του παιγνιδιού διορθωνόταν σε κάποιο βαθμό αυτό, και ίσως τα διαστήματα αυτά, δηλαδή τα πρώτα ημίχρονα καθώς και τα τελευταία στάδια των παιγνιδιών, ήταν αυτά στα οποία ήθελε ο προπονητής να αναλώσουμε τις περισσότερες μας δυνάμεις, κάτι που μας βγήκε σε μεγάλο βαθμό.

Φυσικά δεν σημαίνει ότι και στη συνέχεια θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Πιστεύουμε όμως ότι μέρα με τη μέρα η ομάδα θα έχει περισσότερες δυνάμεις και τα νεκρά μας σημεία θα ελαχιστοποιηθούν. Είναι ευθύνη του προπονητικού τιμ να διορθώσει την κατάσταση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η βελτίωση θα φανεί στα αμέσως επόμενα παιγνίδια. Τα τρία που ακολουθούν μας δίνουν την ευκαιρία ακόμη και με υποφερτές αποδόσεις να πάρουμε τα τρίποντα, και όταν δυσκολέψει η δυναμικότητα των αντιπάλων να μην υπάρχουν πλέον τα νεκρά διαστήματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ