Η «απάντηση» του Κόστα

Το «σκάουτινγκ» για τον Ζόρζε Κόστα, έλεγε πως πρόκειται για ένα προπονητή που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πώς θα αγωνιστεί ο αντίπαλος, παρά μόνο για το πώς θα στήσει αυτός τη δική του ομάδα. Πολλά λέγονται και πολλά θα λεχθούν στη συνέχεια για το νέο μας προπονητή, όμως το Σάββατο απέδειξε πως το σκάουτινγκ που έκανε στην ομάδα της Λευκωσίας βοήθησε στο να έχουμε αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά μέσα στο παιγνίδι.

Εμείς δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις ότι κάποιος προπονητής δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα αγωνιστεί ο αντίπαλός του. Απλά άλλοι μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πώς αγωνίζεται ο αντίπαλος και να καταστρώσουν καλύτερα τα σχέδιά τους. Και το Σάββατο, ο Ζόρζε Κόστα κατέφερε να «εγκλωβίσει» την Ομόνοια σε ένα τρόπο παιγνιδιού που δεν την χαρακτηρίζει, ενώ την ίδια ώρα είχε τις δικές του εκπλήξεις για τον Τόνι Σαβέφσκι.

Η Ομόνοια είναι μία ομάδα που βασίζεται πολύ στο παιγνίδι που παίζεται στα άκρα, ενώ Ασσίς και Λεάνδρο είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν την ευθύνη να μοιράσουν σωστά τη μπάλα δεξιά και αριστερά. Με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας, καταφέραμε να κλείσουμε τους διαδρόμους στους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές και η μπάλα δύσκολα έφθανε στους ακραίους επιθετικούς της Ομόνοιας.

Μάλιστα, για να βγάλει εκτός παιγνιδιού τους ακραίους αμυντικούς της Ομόνοιας, ο Ζόρζε Κόστα κρατούσε πολύ ψηλά τον Γκαρσία, ενώ ο Οκκάς που αγωνιζόταν ως δεξιός ακραίος επιθετικός, πήγαινε αρκετά στον άξονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η άμυνα της Ομόνοιας, όταν η ομάδα τους βρισκόταν στην επίθεση, να είναι απασχολημένη και έτσι οι ακραίοι αμυντικοί να μην μπορούν να ανεβούν καθώς δεν μπορούσαν να αφήσουν ξεμαρκάριστους τους ποδοσφαιριστές μας.

Έτσι, με τους Ασσίς και Λεάντρο κλεισμένους καλά, οι επιλογές για πάσα από πλευράς Ομόνοιας ήταν πολύ λίγες. Στα 100+ λεπτά του αγώνα, οι ακραίοι αμυντικοί της Λευκωσιάτικης ομάδας πολύ λίγες φορές ανέβηκαν στην επίθεση. Ήταν και αυτό ένα από τα ρίσκα που πήρε ο Ζόρζε Κόστα, καθώς το να έχουμε συνεχώς τρεις με τέσσερεις ποδοσφαιριστές ψηλά μπορούσε να αφήσει χώρους στην Ομόνοια, αλλά οι αλληλοκαλύψεις των ποδοσφαιριστών μας ήταν πολύ καλές και έτσι η Ομόνοια δεν μπορούσε να βγει στον κενό χώρο.

Είναι πολύ γρήγορα για να κρίνουμε το νέο προπονητή της ομάδας, καθώς χρειάζονται αρκετά παιγνίδια για να δούμε που πραγματικά βαδίζει αυτή η Ανόρθωση. Δεν θα βιαστούμε να τον κρίνουμε, ούτε θετικά ούτε και αρνητικά, αλλά όσο αφορά το παιγνίδι με την Ομόνοια, φαίνεται να αφιέρωσε αρκετές ώρες στο σκάουτινγκ του αντιπάλου, κάτι που φάνηκε και στην όλη αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ