Αισιόδοξος για τα κριτήρια ο Χρίστος Πουλλαΐδης

Προσγειωμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη που έδωσε στο SuperSportFM ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης κ. Χρίστος Πουλλαΐδης. Ο ισχυρός άντρας της ομάδας μας, έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και να μην παρασύρεται από το καλό ξεκίνημα της Μεγάλης Κυρίας στα ντέρμπι και εν γένει στο πρωτάθλημα. Τόνισε βέβαια ότι δεν πιστεύει στην τύχη, αλλά έχει την πεποίθηση πως γίνεται καλή δουλειά στο Σωματείο, η οποία θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Το πιο σημαντικό θέμα στο οποίο έγινε αναφορά, είναι το οικονομικό. Ο κ. Πουλλαΐδης δεν αρνήθηκε να μιλήσει ανοιχτά με αριθμούς, τόσο για τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου, όσο και για το χρέος του Συλλόγου. Γίνεται προσπάθεια ισοζυγισμού εσόδων-εξόδων μέσα από ένα τριετές πλάνο, με τακτοποίηση παλαιών οφειλών, όπως είπε. Ευελπιστεί δε ότι το 2015-16 θα υπάρχει πλεονασματικός προϋπολογισμός.

Τα χρέη

Για τα χρέη του Συλλόγου, ανέφερε ότι ένα ποσό γύρω στα 6 εκατομμύρια είναι τα χαρακτηριζόμενα ως «σοβαρά», μεταξύ των οποίων και οι κρατικές οφειλές. Σε αυτά χρειάζεται να επικεντρωθούμε ώστε να είμαστε εντάξει στις δόσεις και τους τόκους. Άλλα 7 εκατομμύρια είναι δάνεια από Ανορθωσιάτες που δεν ζητούν τόκους, ενώ γίνεται επαναδιαπραγμάτευση με ορισμένους εξ αυτών. Το ένα εκατομμύριο είναι του Σάββα Κάκου και έχει χαριστεί, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής πρόεδρος.

Ο φετινός προϋπολογισμός

Φέτος, ο προϋπολογισμός είναι 8,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα αναμένεται να είναι 6 εκατομμύρια. Θα υπάρχει ένα έλλειμμα δηλαδή 2,2 εκατομμυρίων στο τέλος της οικονομικής περιόδου, το Μάιο. Έλλειμμα που θα καλυφθεί με δανεισμό ή ακόμα και πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Ελπίζουμε να μην πέσουμε έξω πάντως στις προβλέψεις μας, καθώς τα 6 εκατομμύρια που προϋπολογίζονται ως έσοδα είναι αρκετά ψηλό ποσό, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για κόσμο, χορηγούς, συνεργάτες και διαφημιζόμενους.

Τα κριτήρια

Για το θέμα των κριτηρίων απεκάλυψε ότι χθες έγινε μια πολύωρη σύσκεψη με αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Το ποσό που απομένει είναι κοντά στις 600 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο εισρέουν στο Σωματείο μεγάλα ποσά εξ αιτίας της ανταπόκρισης του κόσμου και τις δυναμικής που έχει αναπτυχθεί, κάτι που τον κάνει να αισιοδοξεί. Αν θέλει ο Θεός – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – θα τα καταφέρουμε!

Το συμπέρασμα

Σε γενικές γραμμές ο κ. Πουλλαΐδης έδειξε άνθρωπος με πλάνο τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Φαίνεται να είναι καλά «διαβασμένος» ακόμα και σε θέματα της καθημερινής επικαιρότητας της ομάδας (για παράδειγμα όταν ρωτήθηκε για τις λεπτομέρειες της αποψινής συνάντησης στο Grand Resort), ενώ απάντησε με έξυπνο και διπλωματικό τρόπο σε ζητήματα όπως οι σχέσεις του με Σάββα Κάκο, Αντρέα Παντελή και Τιμούρ Κετσπάγια.

Το στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα για τον Βατυλιώτη επιχειρηματία, πέραν από τα αγωνιστικά θέματα, είναι το οικονομικό, στο οποίο καλείται να βάλει τάξη. Από τη μια το Σωματείο να περνά τα κριτήρια κάθε μήνα και από την άλλη να σταματήσει η αύξηση του χρέους και να αρχίσει η σταδιακή εξυπηρέτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει να κρυβόμαστε και να παραδεχτούμε ότι ο Σύλλογος είναι χρεωμένος σε τέτοιο βαθμό, που κινδυνεύει με λουκέτο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ