«Ένας Ινδιάνος στην Ανόρθωση»

Στην κάλυψη του κενού που προέκυψε από την αποδέσμευση του Χριστάκη Μάστρου προχώρησε η διοίκηση της ομάδας μας που έφερε στην Κύπρο τον τερματοφύλακα Μάριο Ντάνιελ Βέγκα στην πρώτη του μεταγραφή εκτός Λατινικής Αμερικής.

Γεννηθείς στην Αργεντινή στις 03/06/1984 και σε ηλικία 29 ετών, ο Μάριο Βέγκα έρχεται στην ομάδα μας με πολύ καλό βιογραφικό αφού ήταν μέλος της περίφημης Ρίβερ Πλέιτ για μια εξαετία έχοντας 62 συμμετοχές δεχόμενος 3 κίτρινες κάρτες. Μπορεί να μην αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα της και να ήταν στην σκιά του Καρρίσο αρχικά και την επόμενη περίοδο του Μπαροβέρο αλλά το γεγονός και μόνο ότι βρισκόταν στο δυναμικό της λέει πολλά για την ποιότητα αυτού του ποδοσφαιριστή.

12n1279215258

Το όνομα του δεν είναι άγνωστο στην διοίκηση αφού αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή τερματοφυλάκων Αριάν Μπεκιάι. Ο «Ινδιάνος» όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο του Μπεκιάι από την περσινή μεταγραφική περίοδο. Τότε ο Μάριο Βέγκα μετρούσε 20 συμμετοχές την σεζόν που έληξε με τους «εκατομμυριούχους» και όσο και αν το προσπάθησαν από πλευράς Ανόρθωσης ήταν αδύνατη η μεταγραφή του. Για τους ίδιους λόγους ο Βέγκα απέρριψε πρόταση του ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της περασμένης σεζόν.

Ο γάμος έγινε ένα χρόνο μετά με τις ευλογίες του προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ, Ραμόν Άνχελ Ντίαζ που τον έθεσε εκτός πλάνων. Την χρονιά που πέρασε μέτρησε λίγες συμμετοχές με την τελευταία δε να είναι στις 24/11/2012 στην ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας στο ντέρμπυ με την Ιντεπεντιέντε.

Έχει ύψος 1.89εκ και ζυγίζει 80 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Νουέβα Σικάγο. Διακρίνεται για τα πολύ καλά αντανακλαστικά του και την αλτικότητα που διαθέτει. Στοιχεία που οδήγησαν την Ρίβερ Πλέιτ να προχωρήσει στην απόκτηση του. Οι πληροφορίες του anorthosis24 από την Λατινική Αμερική αναφέρουν ότι πρόκειται για μια αξιόλογη περίπτωση που αν προσαρμοστεί έγκαιρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας.

n_river_plate_mario_daniel_vega-4071902

Φυσικά στην συγκεκριμένη θέση τα τελευταία χρόνια ήρθαν εξίσου ικανοί τερματοφύλακες και με παραστάσεις αλλά στο γήπεδο συνόδευσαν το όνομα τους με πολύ κακές αποδόσεις και ντροπιαστικούς αποκλεισμούς. Ευχής έργον οι Βαλβέρδε και Βέγκα να αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο τερματοφυλάκων, πράγμα το οποίο μας έλειψε πολύ στην μετά Μπεκιάι εποχή.

Για την μεταγραφή του έγινε αναφορά και στον τύπο της χώρας όπου η σπουδαιότερη τοπική αθλητική ιστοσελίδα www.ole.com.ar φιλοξένησε την είδηση με τον τίτλο σε μετάφραση «Ένας Ινδιάνος στην Κύπρο». Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για το γεγονός ότι ο Βέγκα θα συναντήσει τον συμπατριώτη του με Ισραηλινό διαβατήριο Ροβέρτο Κολαούτι που σημείωσε δύο γκολ στο μεγάλο του ντεμπούτο για το πρωτάθλημα μας.

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από αγώνες της φετινής περιόδου όπου ο Βέγκα φορούσε τον άσσο της Ρίβερ Πλέιτ.

Ιντιπεντιέντε vs Ρίβερ Πλέιτ 2-2

Ατλέτικο Ραφαέλλα vs Ρίβερ Πλέιτ 0 – 0

Ρίβερ Πλέιτ vs Αρχεντίνος Τζούνιορς 0 – 0

1237120_10151879261672764_1759211572_n

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ