Ανόρθωσις – ΑΜΕΚ: Νίκησε άγχος, κέρδισε κόσμο! (βίντεο)

Ούτε το άγχος της πρεμιέρας, ούτε οι απουσίες των Φώκου και Χαρή ήταν αρκετές ώστε να λυγίσουν την Ανόρθωση στον πρώτο φουτσαλικό αγώνα της χρονιάς. Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-2 απέναντι σε μια ομάδα που περιορίστηκε να παρακολουθεί το δικό μας τέμπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι φουτσαλιστές του Προδρόμου μπήκαν απαιτητικά από το πρώτο λεπτό πολιορκώντας την αντίπαλη εστία, ωστόσο οι πλείστες προσπάθειες σταματούσαν στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΜΕΚ πήρε προβάδισμα με 0-1, ωστόσο ο αρχηγός Ανδρέας Μάμας αποκατέστησε την τάξη σχετικά νωρίς, σημαδεύοντας με οβίδα το δεξί παραθυράκι των φιλοξενουμένων. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τα πόδια των φουτσαλιστών μας οι οποίοι φάνηκαν έστω και για λίγο αιφινιδιασμένοι από το γκολ των αντιπάλων μας, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες με δράστες τους Ομήρου και Σταύρου. Την ίδια ώρα ο νεαποκτηθής Πανίκος Παναγιώτου αποτελούσε εγγύηση στα μετόπισθεν καθοδηγώντας μαεστρικά την ομάδα μας και στα δύο μισά του γηπέδου. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ανδρέας Κουννάς προστέθηκε στην λίστα των τραυματιών μετά από δυνατή διεκδίκηση με αντίπαλο φουτσαλιστή.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας ήταν καταιγιστική σφυροκοπώντας την αντίπαλη εστία με πρωταγωνιστή τον πρώτο σκόρερ της περσινής χρονιάς, Δημήτρη Δημητρίου. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ. Η ομάδα μας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού φλερτάροντας με περισσότερα γκολ, ωστόσο ήταν οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν δίκτυα 10 περίπου λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενοι νέα ολιγωρία στην άμυνα. Ο προπονητής της ομάδας μας πήρε άμεσα μέτρα στέλνοντας τον ανέτοιμο Χαρή για προθέρμανση και τον Ομήρου στο παρκέ, με τον τελευταίο να ξεδιπλώνει για άλλη μια φορά τις αρετές του. Σταύρου και Δημητρίου άνοιξαν διαδρόμους κινούμενοι στα άκρα και ο Ομήρου βρήκε τον χώρο για να γράψει το 3-2, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως στις κερκίδες του Κοινοτικού. Το πάθημα είχε γίνει μάθημα και η ομάδα μας διαχειρίστηκε μαεστρικά το υπέρ της αποτέλεσμα, με τον Σταύρου να ολοκληρώνει τον θρίαμβο με προσωπική ενέργεια και αφού προηγήθηκε κλέψιμο στην μεσαία γραμμή.

Όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός Ανδρέας Μάμας και ο πρόεδρος του τμήματος Ανδρέας Παπαλλής, το ζητούμενο επιτεύχθηκε στην παρουσία σεβαστού αριθμού θεατών στις κερκίδες και η ομάδα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ