Ανόρθωση 1 – 2 Δόξα: MVP ο… Βαλβέρδε

Την πρώτη μας ήττα για το πρωτάθλημα δεχθήκαμε απόψε απέναντι στη Δόξα, με την αντίπαλό μας να παίρνει βάση των εμφανίσεων των δύο ομάδων μία δίκαιη νίκη με 2-1. Η Ανόρθωση του πρώτου ημιχρόνου ήταν μία από τις χειρότερες που είδαμε τα τελευταία χρόνια, ενώ στο δεύτερο παρότι βρήκαμε κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες ενώ πετύχαμε και ένα τέρμα, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιγνίδι. Η Δόξα στο πρώτο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε, και το 2-0 μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο αν ο Βαλβέρδε δεν πραγματοποιούσε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις. Ο Γάλλος όμως φέρει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα που δεχθήκαμε, ενώ στο πρώτο, στο πρώτο κιόλας λεπτό του παιγνιδιού, η άμυνα κοιμήθηκε στην εκτέλεση κόρνερ και ο Ηλίας Χαραλάμπους πέτυχε το ευκολότερο τέρμα στην καριέρα του. Μείωσε ο Φοφανά με εξαιρετικό σουτ στο 56’ μετά από πάσα του Κολαούτι, έχασε λίγα λεπτά αργότερα φοβερή ευκαιρία ο Κάλβο για να ισοφαρίσει, αλλά δεν μπορούσαμε να παίξουμε ορθόδοξο ποδόσφαιρο και οι φάσεις που δημιουργήσαμε ήταν κυρίως από ατομικές εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών μας. Ο Οκκάς στο 94’ συμπεριφέρθηκε σαν 17χρονος και έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία…

Η σύνθεση

Μία αλλαγή στην εντεκάδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Αλκή πραγματοποίησε ο προπονητής της ομάδας Ζόρζε Κόστα. Εκτός έμεινε ο Γρηγόρης Μάκος και στη θέση του πέρασε ο Μόσες Οχαγιόν. Αυτό φέρνει και εσωτερική αλλαγή στην εντεκάδα, καθώς ο Αλέξα θα μετακινηθεί μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και πίσω από τον Γκαρσία θα πάρει θέση ο Οχαγιόν. Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βαλβέρδε, με Ζόρζε και Παβίσεβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Άντιτς και Δημητρίου θα βρίσκονται στα αμυντικά άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Αλέξα, Οχαγιόν και Γκαρσία θα είναι οι τρεις του κέντρου, με τον Κολαούτι στην κορυφή και δίπλα του τους Κάλβο και Φοφανά..

Πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μία ομάδα μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Η Δόξα. Προηγήθηκε με τέρμα από τα αποδυτήρια όταν σε εκτέλεση κόρνερ η άμυνα μας συμπεριφέρθηκε λες και ήταν παιδική χαρά και ο Ηλίας Χαραλάμπους άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στη συνέχεια όχι μόνο δεν αντιδράσαμε αλλά ο αντίπαλος μας ήταν κατά πολύ ανώτερος και έχασε πολλές ευκαιρίες. Μέχρι που ήρθε στο 22’ ο Ζόρζε ο οποίος έκανε ένα πολύ ανόητο φάουλ, και ο Φερναντέζ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ σχεδόν στο… κέντρο της εστίας. Όχι μόνο δεν αντιδράσαμε και πάλι, αλλά η Δόξα έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστικά θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερο βάρος στην επίθεση. Το κάναμε, αλλά στη μεσαία γραμμή είχαμε τεράστια κενά και η Δόξα έβγαινε εύκολα στις αντεπιθέσεις, κυρίως από τα δεξιά με τον Άντιτς να κάνει ένα πολύ κακό παιγνίδι. Στο 56’ όμως ο Κολαούτι γύρισε τη μπάλα και ο Φοφανά με ένα πολύ καλό σουτ μείωσε για την ομάδα μας. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κάλβο έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, και από εκεί και πέρα έσβησαν και πάλι οι μηχανές. Ανάπτυξη μηδέν, με μπαλιές συνέχεια από την άμυνα και ότι βγει. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως από ατομικές προσπάθειες αλλά ως εκεί. Ήρθε στο τέλος και η φάση με τον Οκκά, όπου σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα έκανε τη χειρότερη επιλογή στο σουτ και ενώ ο τερματοφύλακας είχε πέσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ