Αχ αυτά τα στημένα…

Ένα πράγμα είχαμε να προσέξουμε στο παιχνίδι με τη Δόξα: τα στημένα του Φερνάντεζ. Καταφέραμε όμως να τον στήνουμε πότε στο σημαιάκι του κόρνερ και πότε σε μικρή απόσταση απ’ την περιοχή μας και να του δίνουμε την ευχέρεια να μας απειλεί. Δυο φορές κατάφερε να παραβιάσει την εστία μας με τα χτυπήματά του, ενώ ο Βαλβέρδε απέτρεψε περαιτέρω… επιδείνωση της κατάστασης με ορισμένες επεμβάσεις του.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Ζόρζε Κόστα θα περάσει αρκετή ώρα αναλύοντας τουλάχιστον τις δυο φάσεις που δεχτήκαμε γκολ, αλλά και το τι προηγήθηκε αυτών. Σίγουρα, θα έχει πολλά να πει στους παίχτες του. Στο γκολ του πρώτου μόλις λεπτού της αναμέτρησης, την ώρα που ο Φερνάντεζ συστήνει την μπαλιά στην περιοχή μας, ο Ηλίας Χαραλάμπους ανενόχλητος σουλατσάρει μπροστά στην εστία μας. Κανένας δεν τον βλέπει, λες και είναι αόρατος! Τον αφήνουν να έρθει στο πρώτο δοκάρι με την ησυχία του, να πάρει θέση μπροστά στον αποσβολωμένο Βαλβέρδ και να τον καρφώσει δίχως ιδιαίτερο κόπο. Αν αυτή η φάση γινόταν στην προπόνηση της Δόξας δίχως άμυνα και τερματοφύλακα, ίσως ο Ηλίας δυσκολευόταν παραπάνω να βρει στόχο…

Η φάση του 0-2, θα πρέπει να αναλυθεί από το φάουλ του Ζόρζε. Ο Πορτογάλος παίζει απρόσεκτα τον αντίπαλο που είναι αλήθεια πως πέφτει θεαματικά για να κερδίσει το φάουλ από το Νικολαΐδη, ο οποίος δεν… δυσκολευόταν ιδιαίτερα να σφυρίξει τα στημένα της Δόξας. Πλην όμως, η ενέργεια του Πάολο Ζόρζε ήταν εντελώς αχρείαστη και δεν συνάδει με την εμπειρία του ποδοσφαιριστή. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποφύγει το φάουλ και το ταυτόχρονο στήσιμο του Φερνάντεζ έξω απ’ τα τετράγωνά μας.

Έστω κι έτσι όμως, δεν σημαίνει έπρεπε να δεχτούμε το γκολ. Το τοίχος για κάποιο ανεξήγητο λόγο εκεί ανάμεσα σε Παβίσεβιτς και Αλέξα άνοιξε, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το Βαλβέρδ. Πήγε να κάνει μια κίνηση ο Γάλλος, αλλά ήταν πλέον αργά αφού η μπάλα αναπαύθηκε στο πλεκτό του.

Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν μπορεί να δέχεται τόσο… ασόβαρα γκολ. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται οποιοσδήποτε αντίπαλος σπίτι μας και να μας ρίχνει δυο γκολ μέχρι το ημίχρονο. Δεν επιτρέπεται πέραν απ’ αυτά να βρίσκει το… θράσος να έχει άλλες 2-3 κραυγαλέες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Και δεν μπορεί, τέλος, να επιμένουμε να τους παραχωρούμε προϋποθέσεις με στημένα γύρω στην περιοχή για να μας απειλούν περαιτέρω…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ