Ξέρει την Κυπριακή πραγματικότητα

Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα, γνωστός στο Κυπριακό κοινό καθώς πέρσι ήταν ο αντικαταστάτης του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο της ΑΕΛ. Με τον Ζόρζε Κόστα άλλαξε ο τρόπος παιγνιδιού της Λεμεσιανής ομάδας, καθώς από το πιο αμυντικό παιγνίδι που της έδωσε ο Πάμπος Χριστοδούλου, πήγε στο πιο επιθετικό του Πορτογάλου προπονητή. Στο τέλος της χρονιάς, η ομάδα της Λεμεσού έμεινε εκτός τετράδας, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου έχασε από τον Απόλλωνα.

Όπως σας είπαμε πολλές φορές, ο χρόνος πίεζε αρκετά για την επιλογή του προπονητή, καθώς σε μόλις δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα, και μάλιστα στις πρώτες δύο αγωνιστικές έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά σειρά Ομόνοια και Απόλλωνα. Θεωρούμε ότι η επιλογή Ζόρζε Κόστα έγινε λόγω του ότι χρειαζόμασταν ένα προπονητή που να γνωρίζει πλήρως την Κυπριακή πραγματικότητα, καθώς αν ερχόταν κάποιος άλλος ο οποίος δεν ξαναδούλεψε στην Κύπρο, τότε σε δύο εβδομάδες δεν θα μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Ο Πορτογάλος ξέρει από πρώτο χέρι την ομάδα την οποία έρχεται να αναλάβει, και ξέρει από πρώτο χέρι και τον ανταγωνισμό, και αυτό είναι το μεγαλύτερο συν του Ζόρζε Κόστα. Δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής στην Κυπριακή πραγματικότητα και θα μπορέσει άμεσα να αρχίσει δουλειά. Ξέρει και σε μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του και από νωρίς θα αρχίσει τα πλάνα του εν όψει του πρωταθλήματος, ενώ λογικά θα κάνει άμεσα και τις δικές του εισηγήσεις για το ρόστερ.

Όσο αφορά την Ανόρθωση που αναμένουμε να δούμε με τον Ζόρζε Κόστα, όπως έδειξε πέρσι στην ΑΕΛ αναμένεται να δούμε μία ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό. Φυσικά αυτή τη στιγμή, η άμυνα της ομάδας μας έχει τα χάλια της και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διορθωτικές αλλαγές του Πορτογάλου. Περισσότερα για αυτό το θέμα θα έχουμε σε άρθρο μας αργότερα μέσα στην ημέρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ