Το ράβε – ξήλωνε

Ούτε και φέτος γλυτώσαμε το αγαπημένο μας ράβε – ξήλωνε και μάλιστα οι προσθαφαιρέσεις κατά τα φαινόμενα δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Θα υπάρξει δηλαδή και ράβε – ξήλωνε μέσα στην ίδια μεταγραφική περίοδο, πέραν αυτού που προηγήθηκε νωρίς το καλοκαίρι. Ένας παίχτης έχει ήδη αποχωρήσει, τουλάχιστον δυο είναι στην πόρτα εξόδου, άλλοι ήρθαν για δοκιμαστικά και δεν ικανοποίησαν, ορισμένοι είναι στα υπόψιν και μέχρι τις 31 του Αυγούστου που κλείνει η μεταγραφική περίοδος… έχουμε ακόμα!

Αν κάνει κάποιος μια αναδρομή στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους – ας πάρουμε για παράδειγμα ως αφετηρία τον ερχομό του Ρόνι Λεύι και μετά – θα διαπιστώσει πόσο καλοί εισαγωγείς είμαστε. Τρεις ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2012: Μακρής, Κρικβέλια και Ζαϊρί. Λίγους μήνες μετά αποχώρησαν και οι τρεις!

Ακολούθως, το περσινό καλοκαίρι έγιναν 15 μεταγραφές! Από τους Βαλβέρδ, Ζόρζε, Αλέξα, Οικονόμου και Οχαγιόν που παραμένουν στην ομάδα, μέχρι το Μποαβεντούρα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και τους Μάστρου, Κάλβο, Ίλιτς, Σπαντάτσιο, Γιώργο Σιέλη, Ζούλα, Ιντζχάκι, Σκοπελίτη και Μπλάζιτς που μας αποχαιρέτισαν.

Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, ο Άγιος Βασίλης έφερε το Ρουί Ντουάρτε που έφυγε ατάκτως, όπως και τους Αβράμ και Γκάλαμαζ. Ως επένδυση αποκτήθηκαν οι Μακρής και Λινάρδος, με τον τελευταίο να ανακοινώνεται προχθές από την Αναγέννηση Δερύνειας.

Ήταν επιπλέον στην ομάδα πριν έρθει ο κ. Λεύι οι Κόλιν, Ρέζεκ, Λαβόρδε, Λαμπάν και Ρονκάτο που έφυγαν επίσης. Μόνοι επιζήσαντες από τα… παλιά οι Οκκάς, Άντιτς και Βαλεντίνος Σιέλης.

Λίγο οι αλλαγές προπονητών, κάτι οι μεταγραφές από παράγοντες, πολύ οι κακές επιλογές και οι βεβιασμένες μεταγραφές ώστε να έχουμε έτοιμη ομάδα για την Ευρώπη, οδηγούν σε αυτό το αλαλούμ κάθε χρόνο. Ομάδα χωρίς σταθερό κορμό, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας, παρά μια ομάδα που διατηρεί ένα σοβαρό κορμό και προσπαθεί να κτίσει επάνω του. Ας ελπίσουμε ότι οι κινήσεις που έπονται θα είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένες, ώστε να μην μας αποχαιρετίσουν και αυτοί σε λίγους μήνες…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ