Το μεγάλο τους στοίχημα

Από χθες η ομάδα έχει νέα Διοίκηση. Αν και ουσιαστικά δεν είναι νέα Διοίκηση, καθώς αποτελείται από μέλη της προηγούμενης και, καταστροφικής θα λέγαμε, βάζουμε το νέα μπροστά ελπίζοντας πως τα μυαλά άλλαξαν και θα δούμε κάτι διαφορετικό από εδώ και πέρα. Όπως είπαμε, τα μέλη δεν άλλαξαν και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών ήταν το «καλύτερο» πάθημα που μπορούσαν να έχουν, και τώρα έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο της ομάδας ότι πράγματι έχουν μάθει.

Για πολλούς, το μεγαλύτερο αγκάθι της προηγούμενης Διοίκησης ήταν ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου Σάββας Κάκος, για τον οποίο λέγεται ότι «έκανε» του κεφαλιού του και προχωρούσε σε κινήσεις που δεν έβρισκαν σύμφωνους τους υπόλοιπους. Από την άλλη όμως, αν πραγματικό αυτό γινόταν, τότε τα υπόλοιπα μέλη δεν εξασκούσαν σε κανένα βαθμό σωστά τη δουλειά τους, έχοντας διακοσμητικό ρόλο.

Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουν τι ακριβώς συνέβαινε. Αν απλά είχαν διακοσμητικό ρόλο, ή αν ήταν «συνένοχοι» στην ανικανότητα που έδειξε το προηγούμενο Δ.Σ. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν μένει αρκετός χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Και εκεί είναι οι μεγάλες απαιτήσεις του κόσμου. Να δει μία ομάδα που να πρωταγωνιστεί και πάλι, και να έρθουν οι επιτυχίες μετά από πέντε χρόνια.

Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δ.Σ. Ναι, το οικονομικό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που δεν μπορεί να εξαφανιστεί από την μία ημέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου. Την ίδια ώρα όμως, ο κόσμος δεν θα περιμένει να περάσουν πέντε, έξι, εφτά χρόνια για να εξαφανιστεί ο βραχνάς του οικονομικού και μετά να δει την ομάδα να επανέρχεται στις επιτυχίες.

Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει από τα σήμερα κιόλας, το Δ.Σ να παίρνει σοφές αποφάσεις σε ότι αφορά την ομάδα. Τον περασμένο Μάη, όταν είχαμε μπροστά μας τη σίγουρη λύση για τη θέση του προπονητή της ομάδας, ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου το πήρε πάνω του, με λίγη «βοήθεια» από άλλους που δεν κατέχουν το αντικείμενο. Απλά επειδή έτσι νόμιζαν ότι έπρεπε να γίνει. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής το ζούμε σήμερα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο κάθε ένας δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Η νέα ηγεσία του Σωματείου, θα πρέπει να βρει μερικά άτομα, που το ποδόσφαιρο να είναι το αντικείμενό τους, και οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους. Εισηγήσεις καθαρά ποδοσφαιρικής λογικής, και όχι παρεϊστικής. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε αυτό, τόσο πιο νωρίς η ομάδα θα μπει στη σωστή πορεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ