Τι είδαμε στο φιλικό με ΑΕΛ

Το πρώτο της παιγνίδι με το νέο προπονητή στον πάγκο έδωσε χθες η ομάδα μας, απέναντι στην ΑΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος, και παρά την ήττα με 2-1 που δεχθήκαμε, η Ανόρθωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, και ήταν εμφανής η αλλαγή της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών. Ήταν μία εμφάνιση που άφησε ενθαρρυντικά σημάδια για τη συνέχεια, αλλά και πάλι δεν έλειψαν κάποια παιδικά λάθη που επαναλαμβάνονται εδώ και ένα χρόνο, όπως η αδυναμία μας στις στημένες φάσεις αλλά και το εύκολο λάθος στην άμυνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη σειρά.

Αλλαγή ψυχολογίας

Όπως αναφέραμε, ήταν εμφανής η αλλαγή ψυχολογίας αλλά και διάθεσης των ποδοσφαιριστών μας. Σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά που δώσαμε, χθες είδαμε πάθος και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι μόνο και μόνο από την αλλαγή που θα επέλθει στον πάγκο της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές θα παρουσιάσουν αυτόματα καλύτερο πρόσωπο. Δυστυχώς η σχέση του προηγούμενου προπονητή, Χριστάκη Κασσιανού, με τους ποδοσφαιριστές τους ήταν πολύ κακή και ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει τους παίχτες, κάτι που είναι απαραίτητο σε μία ομάδα. Κάτι που φυσικά δεν πρέπει να επαναληφθεί με τον Ζόρζε Κόστα, και στο χέρι του είναι να θέσει τις βάσεις για μία σχέση αλληλοεκτίμησης με τους ποδοσφαιριστές του.

Ο κάθε ένας στη θέση του

Χθες, είδαμε μία Ανόρθωση όπου ο κάθε ποδοσφαιριστής βρισκόταν στη θέση του και έτσι ήξερε τι έπρεπε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Το πείραμα της Γκέφλε, όπου παίχτες κλειδιά έπαιζαν σε άλλες θέσεις, ήταν καταστροφικό, και χθες είδαμε απλά να γίνονται τα βασικά. Οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στη θέση τους. Αλέξα και Μάκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Γκαρσία μπροστά τους, και στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Σουσιάν και Φοφανά. Στον επαναληπτικό με την Γκέφλε, ο Γκαρσία αγωνίστηκε στα άκρα ενώ ο Μαραγκός αγωνίστηκε ως… δεκάρι.

Τρεξίματα

Και το ότι όλοι ήξεραν το ρόλο τους στην ομάδα, δεν είναι άσχετο με τα τρεξίματα που είδαμε χθες. Ο κάθε ποδοσφαιριστής ήξερε τι έπρεπε να κάνει, κάτι που έφερε αρκετά τρεξίματα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Άντιτς και Αβραάμ είχαν αρκετά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, ιδιαίτερα όταν κρατούσε τη μπάλα το εξτρέμ μπροστά τους και βοηθούσαν στην ανάπτυξη. Τρεξίματα είχαν και τα εξτρέμ όταν η μπάλα βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά και άνοιγαν διαδρόμους για να δεχθούν την κάθετη πάσα, κάτι που έγινε αρκετές φορές.

Η μπάλα κάτω

Είναι σημαντικό ότι στο παιγνίδι χθες είδαμε την ομάδα να παίζει με τη μπάλα κάτω. Κάτι που έφερε τις αρκετές κάθετες πάσες που δοκιμάσαμε, με αρκετές από αυτές να βρίσκουν στόχο αλλά το τελείωμα να μην ήταν το ιδανικό. Φυσικά, απέναντι σε μία ομάδα πολύ δυνατή στο ψηλό παιγνίδι όπως η ΑΕΛ, θα ήταν λάθος αν αγωνιζόμασταν με σέντρες, κάτι που πρέπει να επισημάνθηκε από το νέο μας προπονητή.

Αρκετά σουτ

Επίσης, στο φιλικό με την ΑΕΛ είδαμε τους ποδοσφαιριστές μας να επιχειρούν πάρα πολλά σουτ έξω από την περιοχή, πολύ περισσότερα από ότι μπορούμε να θυμηθούμε εδώ και αρκετό καιρό. Ένα από αυτά έφερε και το τέρμα της ισοφάρισης. Στο ρόστερ υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν καλό μακρινό σουτ, και εκεί που τους δίνεται η ευκαιρία θα πρέπει να δοκιμάζουν το πόδι τους.

Στημένες φάσεις

Φυσικά, το θετικό του χθεσινού φιλικού είναι ότι από την αρχή φάνηκαν οι αδυναμίες της ομάδα μας. Και λέμε θετικό γιατί ο νέος προπονητής είδε από πρώτο χέρι που αντιμετωπίζουμε προβλήματα και έχει μερικές μέρες μπροστά του να δουλέψει σε αυτές τις αδυναμίες. Μεγαλύτερη αδυναμία φυσικά, οι στατικές φάσεις που συνεχίζουν από πέρσι να μας στοιχίζουν. Η ΑΕΛ χωρίς να έχει κάνει ούτε μία ευκαιρία, κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όταν κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν έκανε το άλμα για να αποκρούσει τη μπάλα, όπως συνέβη πέρσι και στο τέρμα που δεχθήκαμε από τον Μπιτόν στην ήττα με 0-2 από το ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Κινδυνέψαμε και σε άλλες στατικές φάσεις της ομάδας της ΑΕΛ, ενώ εμείς με τη σειρά μας δεν ήμασταν επικίνδυνοι στις δικές μας στημένες φάσεις.

Ασυνεννοησία στην άμυνα

Όπως στο πρώτο τέρμα που δεχθήκαμε, έτσι και το δεύτερο προήλθε από ασυνεννοησία της άμυνας μας. Ο Αβραάμ από τα αριστερά αντί να δώσει χαμηλά τη μπάλα στην άμυνα μας, την έδωσε ψηλά και δυνατά, ενώ ο Παβίσεβιτς αντί να αφήσει τη μπάλα να πάει πίσω αφού μόνο ο τερματοφύλακας μας βρισκόταν, προσπάθησε να την σταματήσει με το… κεφάλι. Έγινε το λάθος, και στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΛ κέρδισε το πέναλτι. Ήταν και άλλες στιγμές που η ασυνεννοησίας στην άμυνα μας που ευτυχώς δεν στοίχισαν, και ο Ζόρζε Κόστα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του για να σουλουπώσει την άμυνα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ