Θέλει ενίσχυση ο Κόστα

Δεν έκρυψε την επιθυμία του για ενίσχυση της ομάδας ο νέος μας τεχνικός Ζόρζε Κόστα, μιλώντας σήμερα το πρωί για πρώτη φορά στον Τύπο, ως νέο αφεντικό στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κόστα, προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Χρίστο Κασσιανό και το επιτελείο του για τη δουλειά που έγινε μέχρι τώρα. Χαρακτηριστικά είπε ότι είδε πράγματα που του άρεσαν στο φιλικό με την ΑΕΛ και προφανώς δεν είναι αποτέλεσμα της μιας προπόνησης που ο ίδιος έκανε στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα, πρόσθεσε ότι το υλικό που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομάδα, τον αφήνει ικανοποιημένο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έκρυψε ότι δεν υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ, κάτι που οι περισσότεροι επισημαίνουμε εδώ και αρκετό καιρό. Η αίσθηση του κ. Κόστα, είναι πως δεν υπάρχει ισορροπία σε όλες τις θέσεις, οπότε, συνειρμικά υποθέτουμε ότι θα  προσπαθήσει να το αντισταθμίσει με αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών από θέσεις όπου υπάρχει υπερπληθυσμός – επιτελικός μέσος για παράδειγμα – ώστε να γίνουν προσθήκες εκεί όπου υπάρχει λειψανδρία: μπακ, εξτρέμ, κυνηγός.

Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί κατηγορηματικά για το ενδεχόμενο προσθαφαιρέσεων. Ανεξαρτήτως αν από πλευράς ομάδας λέχθηκε επίσημα ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να γίνει, ο τεχνικός μας θέλησε να ηρεμήσει ίσως το κλίμα στα αποδυτήρια και να καταλαγιάσει την καλπάζουσα μεταγραφολογία, δηλώνοντας πως έχουμε μέρες μέχρι την 31η του Αυγούστου.

Δυο φορές ο Ζόρζε Κόστα έκανε αναφορά στην αξία του αποτελέσματος και των τριών βαθμών. Ερχόμενος στην Κύπρο πέρσι, έδειξε ότι η φιλοσοφία του είναι η ομάδα να παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο ψηλά στο άλλο μισό του γηπέδου. Όμως, εάν χαλιναγωγούσε κάπως το πάθος για ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά σε παιχνίδια με μικρούς αντιπάλους που χάθηκαν στη λήξη ουσιαστικά, ίσως η περσινή του ομάδα να έπαιρνε ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω πρωταθλήματος.

Ενδεχομένως η περσινή περίοδος να τον ωρίμασε προπονητικά, βοηθώντας τον να μπολιάσει τη φιλοσοφία του και με κάποια σκοπιμότητα. Ωραίο το θεαματικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι καλά γνωστό όμως πως ο καθένας μας κρίνεται από το αποτέλεσμα. Και ο Πορτογάλος θα θέλει στο τέλος της χρονιάς να κριθεί με θετικό πρόσημο!

Πάντως, κάτι που έκανε εντύπωση είναι ότι ούτε από πλευράς Ζόρζε Κόστα, ούτε από πλευράς Χρίστου Πουλλαΐδη που ήταν παρών στη διάσκεψη, δεν τέθηκε συγκεκριμένος στόχος για την περίοδο που αρχίζει. Περιορίστηκαν στον στόχο του τριπόντου σε κάθε αγωνιστική…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ