Προπονητής με διετές πλάνο

Αναμφίβολα, η σημαντικότερη απόφαση που έχει να λάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο, είναι η επιλογή προπονητή. Εάν ο προπονητής πετύχει, λύνονται τα χέρια του Αχιλλέα Νικολάου και του Χρίστου Πουλλαΐδη, ώστε να λύσουν τα ένα σωρό άλλα προβλήματα που θα προκύψουν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα στριφογυρίζουμε στις ίδιες συζητήσεις.

Όποιος προπονητής και να έρθει, θα πρέπει να πάρει πίστωση χρόνου. Το καλύτερο, θα είναι να πάρουμε ένα τεχνικό εγνωσμένης αξίας, ο οποίος να μπορεί να επιβάλει αφ’ ενός την πειθαρχία στα αποδυτήρια με την προσωπικότητά του, αλλά και να εμπνεύσει τον κόσμο με τις επιτυχίες του. Τούτο βέβαια δεν αρκεί, αφού και στο παρελθόν φέραμε φτασμένους προπονητές, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα τους αποδομήσαμε. Οφείλει η νέα διοίκηση να σταθεί βράχος και να στηρίξει την επιλογή της ανεξαρτήτως κόστους. Εκτός βέβαια αν υπάρξουν άλλοι λόγοι…

Ο νέος προπονητής, θα παραλάβει μια ομάδα έτοιμη, με ποδοσφαιριστές επιλεγμένους και προετοιμασμένους από άλλο τεχνικό επιτελείο. Η οικονομική στενότητα αλλά και τα περιορισμένα χρονικά πλαίσια μέχρι την έναρξη του μαραθωνίου, δεν επιτρέπουν να γίνουν και πολλές κινήσεις. Ούτε έχουμε αυταπάτες ότι στη μεταγραφική του χειμώνα θα φέρουμε παιχταράδες και θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Είναι συνεπώς αναγκαίο, να καταρτιστεί ένα διετές πλάνο. Κακά τα ψέματα, ο σεισμός Γκέφλε και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν, έχουν ισοπεδώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε την ευκαιρία φέτος να δουλέψουμε σωστά, να βάλουμε στέρεες βάσεις, αποφεύγοντας μεγάλα λόγια. Ναι, η Ανόρθωσις είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, αλλά αυταπάτες ας μην έχουμε. Πατάμε πάνω σε ποδοσφαιρικά ερείπια. Ας κτιστεί ένα υγιής κορμός φέτος, να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές και να τους έχουμε έτοιμους με τη νέα χρονιά. Αν αρχίσουμε πάλι τα ανοίγματα και τις εισαγωγές παλτών σε τιμή… ευκαιρίας, το κλείσαμε το μαγαζί.

Με ένα σοβαρό τεχνικό, ο οποίος θα τύχει στήριξης και όχι εκ των έσω υπόσκαψης, μπορεί να κτιστεί η νέα Ανόρθωσις. Με ένα μελετημένο σχεδιασμό, μετρήσιμους στόχους, ρεαλιστικούς και πλάνο διετές ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να φτιάξει τη δική του ομάδα. Ευσεβοποθισμοί; Ίσως…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ