Ο ρόλος του νέου Δ.Σ και ο καθοριστικός ρόλος των οργανωμένων

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Όλος ο Ανορθωσιάτικος κόσμος παρακολούθησε με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα που συνέβηκαν στο σωματείο τις τελευταίες δυο ημέρες. Όπως σωστά αποκάλυψε η ιστοσελίδα σας, υπήρξε ανατροπή του σκηνικού αφού ο κ.Κυριάκος Κούσιος απέσυρε το ενδιαφέρον του την υστάτη και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας συνδυασμός με επικεφαλής τον Αχιλλέα Νικολάου.

Αποστέλλω αυτή την επιστολή προς εσάς ,γιατί νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για κάτι προτού κάποιοι ανοίξουν στο στόμα τους (αν δεν το άνοιξαν ακόμη) και να σπείρουν την διχόνοια στον υπόλοιπο κόσμο. Να σημειώσω ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αδικούσα μέχρι τώρα, αφού είναι απογοητευμένοι και δικαιολογημένα από την 5ετη μας τραγική πορεία αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά πρέπει εδώ να μπει μια μεγάλη ΤΕΛΕΙΑ.

Είναι πασιφανές ότι το καινούριο μας διοικητικό συμβούλιο δεν έχει και πολλές αλλαγές από το προηγούμενο. Αποχώρησαν οι κύριοι Σάββας Κάκος, Αδάμος Μοντάνιος και Χρίστος Γεράνης. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε και αυτό θέλω να προλάβω με τη σημερινή μου επιστολή ότι καλώς η κακώς αυτός είναι ο συνδυασμός που προέκυψε, με αυτούς πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα και να σταματήσουμε τη μουρμούρα και το κατινιό. Ας σταματήσουμε να είμαστε μια εσωστρεφής ομάδα, η οποία να ασχολείται συνεχώς με τα του οίκου της και να δέχεται πισώπλατες μαχαιριές εκ των έσω. Ας καταλάβουν οι επιφανείς Ανορθωσιάτες ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ας καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα ουσιαστικά. Αυτό όμως πρέπει να χτιστεί μεθοδικά.

Το νέο Δ.Σ πρέπει μόλις αναλάβει τα ηνία άμεσα να καλέσει σε μια ανοιχτή συγκέντρωση όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης και να μιλήσει με αλήθειες και αποδείξεις για τα οικονομικά μας δεδομένα και τις αγωνιστικές μας δυνατότητες. Η αλήθεια είναι η λέξη κλειδί επιτυχίας του νέου Συμβουλίου. Να ρίξει γέφυρες στο κόσμο, ώστε ο κόσμος να πειστεί και να αγκαλιάσει την ομάδα και να την προστατέψει. Αν έβαζα τον εαυτό μου στη θέση του κ. Νικολάου θα έλεγα ευθέως στο κόσμο, ότι ο στόχος μας φέτος είναι η οικονομική εξυγίανση και αγωνιστικά στόχος μας είναι ο κόσμος να χειροκροτεί την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί για 90 λεπτά κόπιασε, παθιάστηκε, έπαιξε για τον κόσμο. Αυτά είναι τα δεδομένα στην Ανόρθωση και ας μην κοροϊδευόμαστε!

Καθοριστικό ρόλο στην υγιή λειτουργία της ομάδας είναι οι οργανωμένοι οπαδοί μας. Το νέο Δ.Σ πρέπει να συναντηθεί με τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ και αυτό πρέπει να καθοριστεί προτεραιότητα. Πρέπει να παρουσιάσει στο σύνδεσμο τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Να σταματήσουν οι επιφανειακές καλές σχέσεις των τελευταίων χρόνων. Το νέο Δ.Σ θα πρέπει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους οργανωμένους ώστε να έχουν την απόλυτη στήριξή τους. Οι οργανωμένοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να στηρίξουν το καινούριο Δ.Σ και να σταθούν δίπλα του στα εύκολα αλλά ειδικά στα δύσκολα. Από την πλευρά τους δεν πρέπει να προβαίνουν σε ακρότητες, ούτε με την πρώτη στρέφονται ενάντια στο Δ.Σ. Συνεργασία λοιπόν όλοι για το καλό της Ανόρθωσης.

Δεν μας παίρνει άλλο η διχόνοια. Δεν μας παίρνει άλλο η αντιπαλότητα μεταξύ μας και τα προσωπικά συμφέροντα. Ας μην ξεχνάμε όλοι μας ότι η Ανόρθωση δεν είναι απλά ένα σωματείο. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή είναι η κληρονομιά των παππούδων μας. Αυτή η ομάδα συμβολίζει μια ολόκληρη πόλη. Στο χέρι μας είναι να την ανορθώσουμε. Ας ξυπνήσουμε τον Φοίνικα που λόγω δικής μας υπαιτιότητας αφήνουμε σκλαβωμένο μέσα στα δικά μας πάθη και ανασφάλειες. Η Ανόρθωσις πονεί και καρτερεί από όλους μας συναίνεση και ενότητα. Για την Ανόρθωση, για την Αμμόχωστο και για την προσφυγιά.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Χοίρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ