Πως είδαμε το φιλικό Ερμής – Ανόρθωση

Ο Χριστάκης Κασσιανός επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τον Μάστρου κάτω από τα δοκάρια και τους Αβραάμ, Γκάλαμαζ, Παβίσεβιτς και Άντις για την τετράδα της άμυνας. Οι Αλέξα και Μάκος αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ με τον Γιαννάκη Οκκά να κινείται μπροστά τους σε ένα ελεύθερο ρόλο. Βοήθειες στον Ρομπέρτο Κολαούτι έδιναν ο Οχαγιόν από δεξιά και ο Φοφανά από αριστερά.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό από τα πρώτα κιόλας λεπτά με αποτέλεσμα μόλις στο 8ο λεπτό ο Νταν Αλέξα να αποχωρήσει λόγω εκτός φάσης κτυπήματος σε αντίπαλο μετά από πρόκληση του τελευταίου. Ο Χρίστος Μαραγκός ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέρασε στην θέση του με την ομάδα μας να «ψάχνεται» απέναντι σε ένα αντίπαλο που είχε να παραθέσει πειθαρχία και μαχητικότητα.

Ο Οκκάς δυσκολευόταν να επιτελέσει ρόλο δημιουργού με τον Κολαούτι να κινείται πολλές φορές στα άκρα προκειμένου να δημιουργήσει διαδρόμους. Στο 22ο λεπτό ο Οχαγίον με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να «σκάσει» μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στην συνέχεια στα δίκτυα. Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε κυρίως ένα παιχνίδι κέντρου με τον Μάκο να έχει πολλά τρεξίματα και τον Αβραάμ να συναντά κάποιες δυσκολίες στο αμυντικό κομμάτι.

Στο ημίχρονο ο Ελλαδίτης μέσος έδωσε την θέση του στον Μπεν Σουσιάν με τον Οχαγιόν να συγκλίνει στον χώρο του κέντρου. Οι παίκτες του Ερμή εκμεταλεύτηκαν την απουσία μαρκαρισμάτων στην μεσαία γραμμή και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες, ιδιαίτερα μετά και την αποχώρηση του Μαραγκού που έφερε τον Άντιτς δίπλα από τον Οχαγιόν. Αυτά τουλάχιστον μέχρι το 68ο λεπτό όποταν η είσοδος του Μαρσίνιο άλλαξε το παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος κράτησε μπάλα και συνδυάστηκε κυρίως με Φοφανά και Κολαούτι, χωρίς ωστόσο να έρθει κάποιο δεύτερο γκολ. Σε ένα από τα πολλά κορνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι ήρθε και η ισοφάριση και αφού πρώτα οι αμυντικοί μας δεν μπόρεσαν δύο φορές να καθαρίσουν την φάση.

Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, το «πείραμα» με τον Οκκά ως ελεύθερο πίσω από τον μοναδικό επιθετικό απέτυχε και μόνο με την είσοδο του Μαρσίνιο είδαμε κάποια στοιχείωδη πράγματα. Ο Σουσιάν παρόλο που επεδίωξε να πάρει μπαλιές και να δοκιμάσει το πόδι του δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, με τον προβληματισμό του κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει ως πλάγιος επιθετικός να παραμένει. Η επιλογή του Αβραάμ για το αριστερό άκρο της άμυνας άφησε για άλλη μια φορά εκτεθειμένο τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και την ισορροπία της αμυντικής γραμμής, ενώ ο Γκάλαμαζ συμπλήρωσε άλλο ένα ενενηντάλεπτο.

Στα αξιοσημείωτα η απουσία των Βαλβέρδ, Γκαρσία, Ζόρζε και Γκριγκαλασβίλι ενώ δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι Μακρής, Ανδρέου και Γαβριήλ Κωνσταντίνου. Από την μέτρια εώς κακή εμφάνιση της ομάδας μας διασώθηκαν οι Παβίσεβιτς και Άντιτς, ενώ φιλότιμοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι Φοφανά και Κολαούτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ