Παίρνει τις πρώτες σημειώσεις

Τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, θα έχει σήμερα ο Πορτογάλος προπονητής Ζόρζε Κόστα, μόλις μία ημέρα μετά που ανακοινώθηκε ως ο νέος μας προπονητής. Μάλιστα, η μοίρα το έφερε να αντιμετωπίσει στο πρώτο του παιγνίδι την ομάδα που προπονούσε πέρσι, ΑΕΛ.

Σήμερα να μην περιμένει ο κόσμος να δει κάτι διαφορετικό από την ομάδα, κάτι το απόλυτα λογικό. Το παιγνίδι απόψε θα έχει άλλη σημασία για το νέο προπονητή, καθώς απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο θα δει από πρώτο χέρι τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, και ελπίζουμε και κάποια προτερήματα. Η σκληρή δουλειά θα αρχίσει μετά το τέλος του σημερινού φιλικού, καθώς ο κ. Κόστα έχει δύο εβδομάδες να προσπαθήσει να διορθώσει ότι περισσότερο μπορεί και να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική Ανόρθωση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ομόνοια.

Το «υλικό» του Ζόρζε Κόστα για να δουλέψει θα είναι το αποψινό φιλικό μαζί με τους αγώνες απέναντι στην Γκέφλε και το φιλικό παιγνίδι με τον Παναθηναϊκό, παιγνίδια που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Για τα υπόλοιπα, θα έχει πολλά να ακούσει από τα άλλα μέλη του προπονητικού τιμ που παραμένουν. Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να αλλάξεις τη φιλοσοφία μίας ομάδας, κάτι που γίνεται σταδιακά. Αυτό που μπορεί να αλλάξει στο διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, είναι η ψυχολογία στην ομάδα και εκεί πρέπει να δουλέψει πολύ ο Ζόρζε Κόστα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ