Ο προπονητής που έπρεπε ήδη να ήταν εδώ

Παρακολουθώντας την ομάδα στα τρία φιλικά που έδωσε μετά τον αποκλεισμό από την Γκέφλε, αυτό που μπορούμε να πούμε μετά σιγουριάς είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο πρωτάθλημα. Ο αποκλεισμός ναι μεν έφερε την απογοήτευση σε όλους στο στρατόπεδο της ομάδας, αλλά η διαχείριση αυτού του αποκλεισμού ήταν απογοητευτική, μιλώντας καθαρά για το αγωνιστικό κομμάτι.

Σε τρία φιλικά είδαμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μία μετριότατη Ανόρθωση χωρίς κανένα πλάνο στο παιγνίδι της, ούτε στην επιθετική ούτε στην αμυντική λειτουργία. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα, όπου θα έχουμε να δώσουμε δύο διαδοχικά ντέρμπι με Ομόνοια και Απόλλωνα, χρόνος πολύ λίγος για να δούμε ουσιαστική βελτίωση στην ομάδα.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο, είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή προπονητή. Είναι πασιφανές ότι η ομάδα υπό τις οδηγίες του Χριστάκη Κασσιανού δεν μπορεί για κάτι το καλύτερο, και αυτό που χρειάζεται είναι ένα «ηλεκτροσόκ» στο ποδοσφαιρικό τμήμα έτσι ώστε να αλλάξει άρδην η ψυχολογία προς το καλύτερο.

Και οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά η ποιότητα των όποιων ποδοσφαιριστών δεν είναι ικανή για να διασφαλιστεί η όποια επιτυχία. Για να γίνει αυτό, στον πάγκο της ομάδας θα πρέπει να βρεθεί ένας προπονητής που να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και να παίρνει το καλύτερο από αυτούς. Δυστυχώς ο Χριστάκης Κασσιανός απέτυχε σε αυτό, και το ιδανικό θα ήταν η ομάδα να είχε άμεσα νέο προπονητή μετά τον αποκλεισμό με την Γκέφλε, αλλά κάποιοι άλλοι παράγοντες μας έφεραν να αναζητάμε νέο προπονητή δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η επιλογή που θα γίνει θα πρέπει να είναι η καλύτερη, και στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα πρέπει να έρθει ένας προπονητής ο οποίος δεν θα είναι «αναλώσιμος», αλλά ένας προπονητής με όλα τα εχέγγυα για να προσφέρει στην ομάδα και σε βάθος χρόνου. Τον Μάη είχαμε την καλύτερη λύση μπροστά μας, τον Πάμπο Χριστοδούλου, αλλά προτιμήσαμε το ρίσκο, και με το ρίσκο ήρθε η αποτυχία. Ας κάνουν τώρα μία πιο σωστή επιλογή για τον πάγκο της ομάδας. Άλλωστε, θα είναι το πρώτο βήμα του νέου Δ.Σ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ